有感而發

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

有感而發

文章ayakiryu » 18日 9月 2015年, 09:25

最近參加的比賽令我諗起一件事,其實cgvisual 可以成日攪唔同的比賽,唔一定3d printing,可以攪zbrush sculpting ,animation 或者rendering 比賽。明白有時會驚比人評批,但係比賽只不過係一個過程,重要係可以拿幾多野番去。重有香港cg其實不算太好,攪比賽唔單止upgrade自己仲可以幫到後輩。。
而家玩緊呢個比賽都算大,都有暴雪同riot game 的artist 參加所以進步都會好快。因為想做得更加出息。出post只係因為之前有個member都提個類似的問題,同埋想分享我一d睇法
ayakiryu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: 有感而發

文章ZU » 18日 9月 2015年, 13:58

謝謝你的意見 !!!

都好想攪多D比賽 , 我地之前攪過唔同類型比賽 , 今年有第一次攪3D print的 ,,其實我地一向無乜資源同人手 :( :( , 所以之前幾年都停左無攪比賽 :oops:

好似剛剛攪完既3D打印比賽真係好Q辛苦 :x ..((其實仲未完..獎品同証書等我地都未有時間攪 , 海量email未回))

除非有sponsor , 有人手 , 否則短期都內都好難再攪大型比賽 , 轉細型的大家有無興趣玩先 ??? :(
CGVisual.com - play cg | enjoy cg !!
頭像
ZU
創辦人
創辦人

外號: CG 窮人協會榮譽會長

Re: 有感而發

文章ayakiryu » 18日 9月 2015年, 15:11

細型會比較好d,主要係玩咩主題。
ayakiryu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot] 和 18 位訪客