D -BOX 之 3D 蜘蛛俠 - 驚世驗身

Film / Commercial / TV / Animate / Game Trailer / Short
不論新、舊、傳統 或 CG 電影/ 電視 / 廣告 / 短片,只要你有興趣,,這裡也讓你發表個人意見 !

D -BOX 之 3D 蜘蛛俠 - 驚世驗身

文章CraZ3D » 17日 7月 2012年, 12:03

:arrow: 是這樣的~~

前日我行過旺角火車站的某大型商場. 因要打發時間,便想起去睇番場戲,因為睇過SPI 既 蜘蛛俠 CG Making OF,覺得唔錯,於是決定睇呢套,行去到嘉禾戲院,都知難買好位,果然,最近時間的場次中間位都爆了。
突然,我見到售票螢光幕上有一場"蜘蛛俠"既座位好多吉位,螢幕上顯示著係一間只有三行既小影院,上面寫著[D-BOX]乜乜咁,我見有中間位,就即刻買左最後既中間位置,心諗咁細間影院坐最後都不錯吧,盛惠$175大元。

到入場時,搵唔倒有細戲院,一心想會好似"圓方The Grand"既Standard Chartered Starsuite 那樣,我跟著票上寫著"D2"入場,卻係一間正常戲院,於是去問職員,然後佢仍然指我入去果間正常戲院~~~~噢~~原來[D-BOX]就係設係戲院既最後三排位置,而我坐到最後一排,呢一刻實有點火都泥....不過要怪就怪我想得太多...

雖然小弟大鄉里出城咁'會錯意'....不過接下來既百多分鐘的確令我非常意外,呢張D-BOX可以話同"蜘蛛俠"套電影非常配合,不論上天下海,飛來飛去,打鬥場面都完全透過張凳"傳"比小弟,這不是The Grand那類只係"震"既凳,而係成張凳都"郁",想像一下影片中蜘蛛俠既第一身鏡頭加上那類動感影院既擺動,真係好鬼過引,我覺得如果張凳郁得再勁d,有點離心力會仲正,不過家下已好正。

內容上,我覺得The Lizard個外型真係好唔特別,反正成個身型都咁大轉變,個樣點解唔誇d ? 圖檔
~~~ 呢場打得好正,雖然我有點覺得d animation 誇到不自然,不過就效果很正~~
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KKuIb1bFoEQ[/youtube]

其實電影戲情中間是有點悶的,加上我好眼訓,不過全靠張凳"震"翻醒我... :)

到完場後我居然有衝動都玩多次.. :-|
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: D -BOX 之 3D 蜘蛛俠 - 驚世驗身

文章h2o » 17日 7月 2012年, 15:59

$175... 我可以買 blu-ray 睇幾次 :-?
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章stantang » 17日 7月 2012年, 16:25

又3d又會搖... 我諗我會嘔...
dig deep, think deeper
頭像
stantang
討論區主持
討論區主持

文章CraZ3D » 18日 7月 2012年, 12:32

stantang 寫:又3d又會搖... 我諗我會嘔...

:lol: 食飽飯就真係唔好玩 D-Box ...

其實張凳係有得調教力度既 , 不過比得$$試就當然教到最勁喇 :lol: :lol: :lol: ~~~
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

文章ed209 » 24日 7月 2012年, 18:42

套戲係咪比想像中好呢? 我冇老點你
頭像
ed209
討論區主持
討論區主持

文章drclean » 21日 10月 2021年, 15:27

D-BOX 真係超正
drclean
討論區新秀
討論區新秀

外號: 蟲蟲蟲

回到 影 片 討 論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 19 位訪客