SIGGRAPH Asia 2009 x CGV 大抽獎

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

文章ZU » 7日 10月 2009年, 13:21

圖檔

賞品 : 全會議入場證- Full Conference Access Pass ( 共6張 )
(入場證每張價值 87600日元)

登記結束日期 : 2009年10月24日 ( 下午2時正 ) ( GMT+8 )
抽獎結果公布日期 : 2009年10月26日 ( GMT+8 )

~按此登記~
CGVisual.com - play cg | enjoy cg !!
頭像
ZU
創辦人
創辦人

外號: CG 窮人協會榮譽會長

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章ZU » 26日 10月 2009年, 14:17

CGV X Siggraph Asia 2009 大抽獎 - 多謝大家支持~

~我們收到來自不同地區的會員,超過二百多份申請 。

昨日已經抽出六位中抽會員
~~鳴謝馬富強幫忙抽簽!!
~~鳴謝同場的MOD ED209 及幾位Digital Sculpting比賽得獎者見證
~~還有Jason提供的抽獎軟件

中簽者如下 :
Cheung Sum Tsz
Fan Yujia
Tung Cilian
Chow Sai Ming
Tam Yiu Man
Fung Pak Sum

中獎者將有個別電郵通知 !!

:arrow: 抽不中獎的朋友不要灰心 ~~ 因為 HKSiggraph 聯同政府有關單位 將推出 "Siggraph Asia 2009考察團" 當中亦可以優惠價錢參加 (只限香港地區) , 詳情請留意本站報導 !!!

:arrow: 別外, 如果有會員已決定將會參加 Siggraph Asia 2009 ~ 可以在此回Post或 PM小弟 。 :mrgreen:
附加檔案
小弟陪同馬Sir進行抽獎~
馬Sir神指一動~~抽出幸運兒~~~
CGVisual.com - play cg | enjoy cg !!
頭像
ZU
創辦人
創辦人

文章wendyman » 29日 10月 2009年, 18:25

我系六個中左獎其中一位,好開心有機會去Siggraph Asia,本來都想自費去一次,因為價錢比美國Siggraph便宜很多。今次可以抽到免費入埸證,真要多謝CG Visual及提供這次優惠的各個單位!十二分感謝!

在這裡也想知道,會否組團訂機票及酒店呢?
wendyman
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 29日 10月 2009年, 18:35

我都會去.... 可以傾傾, 因為 11月要落 order 架喇

歡迎 MSN add 我 :wink:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章wendyman » 30日 10月 2009年, 12:26

我每年都會到日本走走,訂機票和酒店會利用網上服務,選擇方面比較多。這次到Siggraph Asia是我今年第三次去日本了。如果有朋友希望組團或者一起去的話,真的要快,十月中的機票現在訂也不算早了。
wendyman
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 30日 10月 2009年, 16:38

我都系等埋抽獎結果, 睇下有冇幸運兒想夾埋一齊去, 周圍玩下 or 有咩地方特別想去.
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章EIJI » 31日 10月 2009年, 13:02

Hello!! 我都是六份之一個中獎者, 真的沒想到會被抽中, 十分感謝CG V 舉辦這次活動! 感謝感謝!!

這是第一次去SIGGRAPH 同埋橫濱, 大家會唔會夾埋一起BOOK 酒店跟機票去? :)
哈囉~請大家多多指教~!
EIJI
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 31日 10月 2009年, 14:01

我仲睇緊 siggraph 有咩節目, plan 緊行程

機票方面大家時間可能難夾d, 酒店如果大家住附近, 可以有個召應都好
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章wendyman » 31日 10月 2009年, 14:57

同意!不過可以分享一下如何安排,我也正在看自已有興趣的項目時間表,還未定下每天行程。不過航班和酒店大概也有了定案。

航班方面,打算十五號飛,ANA和JAL有飛羽田機埸,近橫濱,不過是半夜機,到達東京還是早上六點四十五分,疲倦一點。不過,多了半天玩,可以在開Show前一天走走別的地方。也可乘坐西北,到達東京時是下午了,還要從成田乘車往市區,到酒店可能要下午四時。網上訂票西北便宜一點,ANA和JAL連附加費就差不多三千。

酒店方面,我看過會場地圖,如果你肯付出一千到八百港圓一晚的酒店,就住會場附近吧!因為四天都要來回走來走去,近一點舒服一點。但我的想法有點不同,因為大部份項目完結時間大約晚上六點半,也有一些是八點左右,我想一般港人不會八點回酒店,吃過晚飯便睡吧!那麼,酒店近火車站比較好,回酒店整理一下,可乘火車到其他地方玩玩,日本大部份商店比香港早關門,但好像新宿之類便到十點還很熱鬧,從橫濱站乘火車要二三十分鍾才到,但是十二時後便沒有火車了,假如要乘的士回去是非常昂貴的!

所以,我會住在近火車站或者線,因為從火車站走路去要十至十二分鍾,從站走路去只是三分鍾,而且在會埸旁邊的酒店價錢比沿火車站和線的高很多,我找到一些小型商務酒店只是5,000日圓一晚,差不多便宜了一半。
wendyman
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章ZU » 31日 10月 2009年, 22:47

wendyman 寫:我系六個中左獎其中一位,好開心有機會去Siggraph Asia,本來都想自費去一次,因為價錢比美國Siggraph便宜很多。今次可以抽到免費入埸證,真要多謝CG Visual及提供這次優惠的各個單位!十二分感謝!

在這裡也想知道,會否組團訂機票及酒店呢?

EIJI 寫:Hello!! 我都是六份之一個中獎者, 真的沒想到會被抽中, 十分感謝CG V 舉辦這次活動! 感謝感謝!!

這是第一次去SIGGRAPH 同埋橫濱, 大家會唔會夾埋一起BOOK 酒店跟機票去? :)

恭喜幾位先 ~ 在此我要多謝Koelnmesse Pte Ltd(Singapore) 同我們合作攪呢個抽獎:lol:

今年我都會去SA09~~由15號去到22/23號 (19號之後會轉住池袋。)

以往去SIGGRAPH (或 SIGGRAPH ASIA ) 我都系住Motel或較平既旅館, 因為整日都會系會場 , 完左又會約人食飯行街, 所以留系酒店時間都唔會多。

我自己就未有時間攪 , 所以機票都未book ~ 不過有朋友幫我跟緊。

酒店方面已有朋友幫我Book左 "東橫INN 橫濱櫻木町"
在網上Booking . 無需落訂 ~
http://www.toyoko-inn.com/c_hotel/00050/index.html

如果大家有乜選擇既都可以推介一下!! :lol:

除了得獎者,其他會員也歡迎加入!!
(得獎者中應該有兩位不是在香港的,希望在日本見倒大家。)

:mrgreen:
頭像
ZU
創辦人
創辦人

文章wendyman » 1日 11月 2009年, 12:42

咦?乜唔系十六至十九咩?十五號同埋二十一至二十三號有乜野搞呢?

皆因第一次去,冇乜idea。謝謝!
wendyman
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 3日 11月 2009年, 20:02

我打算 16日晚 HK 走...都系去羽田機場, 21日先返 HK

20, 21 未決定去邊度玩呀 :lol:
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章anipak » 4日 11月 2009年, 09:28

各位好呀
我都系15號 hk出發 21號晚返hk
我去住青年旅館 在JR石川町驛中華街附近
我都頭痛緊20 21 去邊好 太多地方想去
anipak
討論區新秀
討論區新秀

文章ZU » 4日 11月 2009年, 10:04

wendyman 寫:咦?乜唔系十六至十九咩?十五號同埋二十一至二十三號有乜野搞呢?

去完SIGGRAPH 順便去玩幾日~所以會轉去池袋住

Hi anipak ,

你住邊間青年旅館 ? 有網址可以參考嗎 ?

h2o 你拍住拖去既就當然要到 "彩虹橋"喇 :mrgreen: :mrgreen:
頭像
ZU
創辦人
創辦人

文章anipak » 4日 11月 2009年, 10:55

我book左哩間平平地 ¥3,000/晚

http://www.jalan.net/uw/uwp3000/uww3001 ... &rootCd=58

哩個網頁入面都有其他旅館選擇
anipak
討論區新秀
討論區新秀

下一頁

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客