[Trailer] 2012 .... horrible future is coming. ... ?

Film / Commercial / TV / Animate / Game Trailer / Short
不論新、舊、傳統 或 CG 電影/ 電視 / 廣告 / 短片,只要你有興趣,,這裡也讓你發表個人意見 !

文章okpc » 7日 10月 2009年, 23:14

最尾飛機飛出兩座樓林果下,d配樂好鬼迪士尼奇幻feel,但明明系災難緊,個feel好古怪 :-?
千金散盡還復來~
頭像
okpc
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章ed209 » 8日 10月 2009年, 01:35

死人, 林樓, 海嘯, 隕石, 災難要有既野都有齊,睇teasers, trailers VFX應該冇問題.

之但系最大問題系個director, Roland Emmerich佢鑊鑊個故仔都唔多掂,唔系收唔到科就系悶到訓, 尤其上次套BC 10000年, 幾好VFX都死.
今次玩現代版羅亞方舟, 要玩到D新野都幾難
頭像
ed209
討論區主持
討論區主持

文章ed209 » 9日 10月 2009年, 01:47

舊陣時既災難片

[flash width=400 height=300 loop=false]http://www.youtube.com/v/kAFQcEnUxhs&hl[/flash]
頭像
ed209
討論區主持
討論區主持

文章LAMZA » 18日 10月 2009年, 14:04

頭像
LAMZA
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章ed209 » 18日 10月 2009年, 14:29

橋唔怕舊, 免費宣傳又成功了
頭像
ed209
討論區主持
討論區主持

文章leeho » 19日 10月 2009年, 16:58

:mrgreen: 唔知 ...立體影院有無得上影呢 ? 套戲cg場面咁正 ..
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 13日 11月 2009年, 22:15

有冇人睇左? 不如講兩句啦 :mrgreen:

我 post 蘋果既訪問先 :lol:

電影太擦大陸鞋:
香港昨早先大陸一步上演《 2012末日預言》。有觀眾阿 Mark(化名)昨日看完早場的《 2012末日預言》後,坦言“電影太擦大陸鞋!外國人在逃難時,要上佢地國家建造的挪亞方舟,但每人要給 10億歐羅(約 115億港元),但影片冇講中國政府要收錢。”
阿 Mark表示,影片拍得十分真實,但給人有吹捧大陸的感覺,“例如外國領導人稱贊中國政府未雨綢繆,早在世界末日來臨前兩年建造大量挪亞方舟……”他還說,中國人很少在荷裡活大片裡那麼正面,“可能同近年中國崛起有關。但我唔會覺得影片太凸兀,可以接受。”

《2012》吹捧中國救地球 內地觀眾極度亢奮 被斥現自我膨脹心態
http://hk.apple.nextmedia.com/template/ ... d=13416003
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章wkin99 » 13日 11月 2009年, 22:25

h2o 寫:有冇人睇左? 不如講兩句啦 :mrgreen:

我 post 蘋果既訪問先 :lol: ......

蘋果應該請你做宣傳大使...! :mrgreen:
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章風之谷 » 15日 11月 2009年, 01:34

ed209 寫:舊陣時既災難片

[flash width=400 height=300 loop=false]http://www.youtube.com/v/kAFQcEnUxhs&hl[/flash]

勁過cg 喎
風之谷
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 呀峰

文章okpc » 15日 11月 2009年, 14:06

h2o 寫:有冇人睇左? 不如講兩句啦 :mrgreen:

我 post 蘋果既訪問先 :lol:

電影太擦大陸鞋:
香港昨早先大陸一步上演《 2012末日預言》。有觀眾阿 Mark(化名)昨日看完早場的《 2012末日預言》後,坦言“電影太擦大陸鞋!外國人在逃難時,要上佢地國家建造的挪亞方舟,但每人要給 10億歐羅(約 115億港元),但影片冇講中國政府要收錢。”
阿 Mark表示,影片拍得十分真實,但給人有吹捧大陸的感覺,“例如外國領導人稱贊中國政府未雨綢繆,早在世界末日來臨前兩年建造大量挪亞方舟……”他還說,中國人很少在荷裡活大片裡那麼正面,“可能同近年中國崛起有關。但我唔會覺得影片太凸兀,可以接受。”

《2012》吹捧中國救地球 內地觀眾極度亢奮 被斥現自我膨脹心態
http://hk.apple.nextmedia.com/template/ ... d=13416003

片中救人果兩個人物都系講西藏話的,d人真系鍾意對號入座~
但他用的方法真系好有中國特色 :lol:
千金散盡還復來~
頭像
okpc
討論區新秀
討論區新秀

文章LAMZA » 15日 11月 2009年, 17:18

我聽D FD 講唔洗理故仔,睇畫面夠,無悶場!

唔知睇左的朋友覺得套野如何?(我重未睇)
頭像
LAMZA
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章CraZ3D » 15日 11月 2009年, 17:43

8) .. 睇左 .
一貫荷裡活式電影 , 無乜悶場, 不過太誇張度致有點脫離"災難片"而變成"科幻片"之感...
個人覺得最貼身同精彩既災難場面已經系之前放左上網2分幾鍾既LA逃難片段... 所以我覺得奇怪..點解佢地會放呢段片上網既呢 ?

其他既特技都有好多 , 不過已經多到無乜反應...

電影中見多了點"人氣" ..即系見倒多點死人 or ..逃難中的人 (大慨導演有聽取上套"明日之後"既回應)

仍有很多很多犯駁地方..例如 咁大架"船" ..只其中一度閘未關好 就開唔倒引擘....

上套睇既"災難片" - 海雲台 , 雖然前段有點沉長但都令我感受到災難同能夠感動觀眾 , 呢套 2012 就無....
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

文章jacky1987hk » 17日 11月 2009年, 01:05

好睇呀~~
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章LAMZA » 18日 11月 2009年, 15:14

CraZ3D 寫:8) .. 睇左 .
一貫荷裡活式電影 , 無乜悶場, 不過太誇張度致有點脫離"災難片"而變成"科幻片"之感...
個人覺得最貼身同精彩既災難場面已經系之前放左上網2分幾鍾既LA逃難片段... 所以我覺得奇怪..點解佢地會放呢段片上網既呢 ?

其他既特技都有好多 , 不過已經多到無乜反應...

電影中見多了點"人氣" ..即系見倒多點死人 or ..逃難中的人 (大慨導演有聽取上套"明日之後"既回應)

仍有很多很多犯駁地方..例如 咁大架"船" ..只其中一度閘未關好 就開唔倒引擘....

上套睇既"災難片" - 海雲台 , 雖然前段有點沉長但都令我感受到災難同能夠感動觀眾 , 呢套 2012 就無....

琴日睇完,我都同意CraZ3D兄的COMMENT!
故事有點誇張、牽強!特別是早段車、小型飛機逃亡&最後船果PART!
同埋水哥之前POST的[電影太擦大陸鞋]報導~~我覺得有D怪,唔是好認同!
中國軍隊經過雪山果PART~~~好明顯是有錢有卡先上得!
最後美國開閘放人果PART比軟,同篇報導好似有出入。(定是我睇錯?)

篇報導特是講述E段情節
[當美國臨時決策人看到海嘯將至,拒絕讓更多人進入方舟時,中國是首批決定打開船閘的國家。]
頭像
LAMZA
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁

回到 影 片 討 論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客