港產特技大作 - 機械俠 Poster

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

文章soSmall » 19日 8月 2009年, 11:17

Yan_E_型二 寫::D 好睇,真的!

"回魂夜"咁好睇?
最後由 soSmall 於 19日 8月 2009年, 16:31 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章sobig » 19日 8月 2009年, 11:38

h2o 寫:
sobig 寫:聽人講,天日就睇首映

好唔好睇呀, 有咩精彩鏡頭?

好睇....可以接受,系一套簡潔易明既喜劇,
精彩鏡頭有好多, 反而精彩鏡頭集中在d演員到, 胡軍演技一流,
d 笑位有好多, 可以好輕松咁睇落去.
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章EricLo » 19日 8月 2009年, 14:19

sobig 寫:
h2o 寫:
sobig 寫:聽人講,天日就睇首映

好唔好睇呀, 有咩精彩鏡頭?

好睇....可以接受,系一套簡潔易明既喜劇,
精彩鏡頭有好多, 反而精彩鏡頭集中在d演員到, 胡軍演技一流,
d 笑位有好多, 可以好輕松咁睇落去.

Yep! This Film is for comedy. But add more sci-fi style! So somebody will think be ok! But otherwise will think be feel strange!
Challenge Everyday!!
明天會更好!!
頭像
EricLo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章cktm20xx » 19日 8月 2009年, 16:37

Stupid 寫:
cktm20xx 寫:睇O左個首影, 感覺比起想像之中好好多O番~個故事鋪排完整,要交代的都合理, 呢套戲真系俾到我有個意外驚喜呢,我都好擔擔心唔知出到來會唔會似鐵甲瑪利亞咁, 不過睇O左之後覺得真系唔錯, SUPPORT!! :D

小心唔好吹咁大,因住遲o的比人小爆

其實呢~你都未睇過套, 你睇過套戲之後再講啦~唔通你睇過呢套戲?! :o
cktm20xx
討論區新秀
討論區新秀

文章AndyChan128 » 19日 8月 2009年, 17:07

幾好睇呀 唔錯呀~

幾有hk笑片特色 , 唔想入埸可以等dvd law~再唔系等vcd~

唔好bt就得啦~
頭像
AndyChan128
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章cktm20xx » 19日 8月 2009年, 20:00

今日聽電台估唔到森美有咁多欣賞呢套戲O既地方呢,佢都話覺得好意外咁 :D
cktm20xx
討論區新秀
討論區新秀

文章EricLo » 19日 8月 2009年, 20:22

cktm20xx 寫:今日聽電台估唔到森美有咁多欣賞呢套戲O既地方呢,佢都話覺得好意外咁 :D

I think he just to talk promotion message to sale this film! :roll:
Challenge Everyday!!
明天會更好!!
頭像
EricLo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 19日 8月 2009年, 20:22

我睇街外人既評論都話: "原來系笑片黎架?!", "都幾攪笑"

睇番原來有D 戲院, Yahoo 都將佢分類為"科幻", 唔系"喜劇", 而且張 poster 真系誤導左好多人 :roll:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章sobig » 19日 8月 2009年, 22:06

h2o 寫:我睇街外人既評論都話: "原來系笑片黎架?!", "都幾攪笑"

睇番原來有D 戲院, Yahoo 都將佢分類為"科幻", 唔系"喜劇", 而且張 poster 真系誤導左好多人 :roll:

用左反sell 方法?
:oops: 天日就上了

頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章soSmall » 19日 8月 2009年, 23:03

《機器俠》大戰《日產370Z》

[flash width=640 height=385 loop=false]http://www.youtube.com/v/4UUPCQewong[/flash]
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章sobig » 19日 8月 2009年, 23:11

究竟發生咩事呢?
睇戲有車送?

頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章leonatam » 19日 8月 2009年, 23:58

h2o 寫:我睇街外人既評論都話: "原來系笑片黎架?!", "都幾攪笑"

但系我覺得佢似愛情片je :oops:
頭像
leonatam
討論區新秀
討論區新秀

文章cktm20xx » 20日 8月 2009年, 14:24

聽聞到機器俠O既員工都有機械手O既症狀:
從事電腦繪圖、設計等工作,經常重復使用滑鼠,或是在狹窄空間工作而缺乏伸展空間;或是經常重復使用鑽地機等震動工具的工人;甚至是孕婦及肥胖人士,亦因會脂肪積聚對腕管神經造成壓逼,成為患上腕管綜合症的高危群組,現時到來求診的不少只有二十多歲,認為是因年輕人熱衷上網所致。
圖檔
http://hk.news.yahoo.com/article/090819/3/dsiu.html
cktm20xx
討論區新秀
討論區新秀

文章AndyChan128 » 20日 8月 2009年, 15:13

[quote="soSmall"]《機器俠》大戰《日產370Z》

wow Fairlady Z , 索呀 !

買戲飛加錢換車?
頭像
AndyChan128
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章soSmall » 20日 8月 2009年, 16:43

cktm20xx 寫:聽聞到機器俠O既員工都有機械手O既症狀:
從事電腦繪圖、設計等工作,經常重復使用滑鼠,或是在狹窄空間工作而缺乏伸展空間;或是經常重復使用鑽地機等震動工具的工人;甚至是孕婦及肥胖人士,亦因會脂肪積聚對腕管神經造成壓逼,成為患上腕管綜合症的高危群組,現時到來求診的不少只有二十多歲,認為是因年輕人熱衷上網所致。
圖檔
http://hk.news.yahoo.com/article/090819/3/dsiu.html

真系咁慘?
圖檔
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁下一頁

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客