DD - moc

3D數碼雕塑大賽 | 三維數字碼雕塑大賽
截止報名日期 : 09年7月10日 | 截止提交作品日期 : 09年7月20日
獎品 : 3D model printout | Wacom Intuos4 / Bamboo Fun | ATI FireGL V3350 | CGVCap

DD - moc

文章moc » 10日 6月 2009年, 21:37

各位網友好,
難得今年CGV又搞比賽,
小弟我頂力支持,再跟大家盡情玩玩.....
數張草稿還在審視中.....
請各位隨時再光臨.
小弟我會傾力制作,請多多支持!!
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章白元 » 11日 6月 2009年, 01:25

好期待 :D
終於找到一個落腳點
頭像
白元
討論區新秀
討論區新秀

文章moc » 11日 6月 2009年, 21:13

等我放張面部概念圖上來...
謝謝支持...
附加檔案
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章akin vong » 11日 6月 2009年, 22:50

好靚呀!大家最緊要盡情!加油! :D
頭像
akin vong
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章darkie » 11日 6月 2009年, 23:09

期待,Moc :mrgreen:
darkie
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章wei-cg » 12日 6月 2009年, 00:17

:o 靚。。。期待。。。
wei-cg
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章wkin99 » 12日 6月 2009年, 00:24

概念圖好靚 :o
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章wanjianhua444 » 12日 6月 2009年, 18:47

原畫 不錯··· 期待你的3D
wanjianhua444
討論區新秀
討論區新秀

文章aresca » 15日 6月 2009年, 21:04

moc兄! 你就好似一個好耐無見既朋友, 一別5年!
因為無咩特別野我都系潛水人士.... :oops:

正題, 唔好怪我直言,
個人覺得第一個sketch比較動漫feel, 怕出黎既"存在感"唔夠,
面上既pattern效果唔夠強烈, 可以嘗試一d文字類or尖銳既圖案,
期待你其他sketch! 亦期望你既意見.
頭像
aresca
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章moc » 15日 6月 2009年, 21:23

aresca:
你都好長氣....潛咗咁耐...
我今次個模型嚴謹制作中.........
就呢個動漫問題.......
隨著大量的仿真的肢體線條出現....到實體時應該會解決好一部份....
你所講的是個十分好的建議...
我今次想制作一個惡魔美男......
總之系好嚴謹制作中......外型設定應該無咩驚喜.....都系夾雜著那幾個長久以來"惡魔"的特征...組成...
但會在最終組合....外型....姿勢....故事性.....等等細節做決定性....

很快就會更快.....
請各位期待吧......
也感謝各位弟兄姐妹的支持...!!
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章moc » 17日 6月 2009年, 02:42

慘!!!!!...
勢估唔到呢個時候電腦出狀況....
燒牛呀...!!!!......
上幾個月才燒咗個勁X牛.......再去買個同廠的牛X王來替換.......
點知今日居然冒煙..........2themax搞什麼鬼....啲質量.....

慘呀...唔知系咪早前開機Render野傷得滯....
希望別傷到底板....~~

系呢個時候...我只能用notebook貼著一點....昨天backup下的進度....
附加檔案
這個系主角的全身概念.....細節方面..改動幾大...
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章aresca » 18日 6月 2009年, 00:16

希望moc兄快d攪返好部腦, 無左你會失色好多
你個design既下半身我真系估你唔到, haha
原本你講美男惡魔以為你個body會好slim添~
頭像
aresca
CGV討論區會員
CGV討論區會員

重新開動

文章moc » 3日 7月 2009年, 23:16

好啦...
各位弟兄姐妹..
我回來啦...
早前的設定....我個人越睇越發現不足...
於是稍稍改咗另一個款.....
初模也大致建好了...
先貼上來...
未來幾天....將會陸續更新進度.....也希望往後的進度順利...
附加檔案
改咗另一個款....當然也會綜合部份早前的設定....
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章moc » 3日 7月 2009年, 23:19

頭部的角.....整個誇張化了...
造型綜合咗唔少資料....
有某種鹿的角是類似這種....同時我保留一點水牛角的造型....再加上樹根....以及古代婦女頭飾混合產生的...
附加檔案
頭上的角
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章moc » 3日 7月 2009年, 23:21

實況模樣確立咗.....
同時在建模期間不停更改及修正角的角度....
附加檔案
角度出現多次變化....
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

下一頁

回到 Devil in the Details - 3D Digital Sculpting Contest

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客