對各位同行的忠告

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

對各位同行的忠告

文章Julie » 11日 6月 2009年, 19:56

本人年多前以公司名義接了香港某注名C字頭的動畫公司外判出來的廣告.過程尚算順利...但奈何C公司一直拖數. 海潚前還會每月都找少少...海潚後直情沒有任何打算找數的意圖.令本人既擔心又憤怒.
藉此向大家忠告一句, 一定要他們比哂balance才交final... 企硬d. 出面都無乜幾多個客好似佢地咁鬼衰!
我地呢D小市民,唔通下下都搵律師咩,都要比律師費架嘛!
唉......................................!
Julie
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章Dxxk Mx » 11日 6月 2009年, 20:33

"腥草"持住自以為大公司成日都拖架啦 :lol:

依家應該無乜人肯幫佢做 freelance :lol: :lol: :lol:
頭像
Dxxk Mx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章johngalliano » 11日 6月 2009年, 21:01

踩上去追數, 整臭老朱個私家toilet!
johngalliano
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Julie » 11日 6月 2009年, 21:45

真系無人性架...話哂都系用我地d血汗換來的. 無天理呀~~~ :evil:
Julie
討論區新秀
討論區新秀

文章zodiac » 11日 6月 2009年, 21:49

就黎想做都冇得做:lol: 有只老鼠照住 , 以後都未必要同賤價公司爭job
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章Julie » 11日 6月 2009年, 22:07

仲做???唔做了...唔識佢老鼠唔老鼠,比錢就系好老鼠... :evil:
Julie
討論區新秀
討論區新秀

文章Stupid » 11日 6月 2009年, 22:10

又真系幾賤喎,話曬以前都系自己人丫...拖成年幾都未找哂數?

話時話老鼠呢單野爆咗咁耐都未offical公布,唔知佢地會有乜變動呢?我諗系時侯o系CG流言版留下言o勒 :mrgreen:
Stupid
討論區新秀
討論區新秀

文章matrs » 11日 6月 2009年, 22:17

去老鼠公園有無優惠先 :lol:
matrs
討論區新秀
討論區新秀

文章zodiac » 11日 6月 2009年, 22:38

matrs 寫:去老鼠公園有無優惠先 :lol:

當然有, 仲唔只香港, 其他地區都有, 又可以一拖幾入去. 你信唔信 8)
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章zodiac » 11日 6月 2009年, 22:40

Julie 寫:仲做???唔做了...唔識佢老鼠唔老鼠,比錢就系好老鼠... :evil:

咁好快d追啦, 玩嚇手改埋名, 冇得追
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

Re: 對各位同行的忠告

文章contaxnikon » 16日 6月 2009年, 19:55

Julie 寫:本人年多前以公司名義接了香港某注名C字頭的動畫公司外判出來的廣告.過程尚算順利...但奈何C公司一直拖數. 海潚前還會每月都找少少...海潚後直情沒有任何打算找數的意圖.令本人既擔心又憤怒.
藉此向大家忠告一句, 一定要他們比哂balance才交final... 企硬d. 出面都無乜幾多個客好似佢地咁鬼衰!
我地呢D小市民,唔通下下都搵律師咩,都要比律師費架嘛!
唉......................................!

交左貨佢識你老鼠
contaxnikon
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 17日 6月 2009年, 14:33

:evil: 真賴皮王 ......
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客