有沒有人去過T-Films Ltd interview?

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

有沒有人去過T-Films Ltd interview?

文章ericdream » 6日 3月 2009年, 10:41

間公司Studios Recruitment處請人,
但個網圵又什麼都沒有

Website:
http://www.tfilmshk.com

有沒有人從前去過T-Films Ltd interview?
ericdream
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章Dxxk Mx » 6日 3月 2009年, 11:45

因為你入左去之後, 你的私生活都系"一無所有"
頭像
Dxxk Mx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章alien725 » 6日 3月 2009年, 11:47

曾經去過...
頭像
alien725
討論區新秀
討論區新秀

文章ericdream » 6日 3月 2009年, 19:28

alien725 寫:曾經去過...

可否講講間公司是怎麼樣的?
同埋間公司在那區的
ericdream
討論區新秀
討論區新秀

文章yimorning » 10日 3月 2009年, 21:30

i can"t find their website too. i want to know more detail about this company.
yimorning
討論區新秀
討論區新秀

文章alien725 » 11日 3月 2009年, 02:33

噢...已經1 年幾前去見...
唔記得系 灣仔...定銅鑼灣 個面...
講真...對佢認真印象深刻...
因為...我去到系近門口張sofa 坐左10~15分鍾 填form and 等...
我見到近門口已經有部電腦有人做緊野...
間studio 都叫幾有格調...
咁後黎...有人就帶左我去間房仔入面有部工作既電腦,
咁去睇我d portfolio 啦... 問左我用咩software,
識唔識用...lightwave ( 好似系... 唔系好記得... 總之唔系Maya, Max)
咁我portfolio 個 showreel 就一分鍾... 佢問左兩句...
結果我唔洗3分鍾就可以離開了...
唔知系我d 野唔好睇...定系我d interview skill 唔好呢v__v"
系我經歷過最快既 interview...
Of Coz... 咁既情況下...我系冇被錄用既=__="
頭像
alien725
討論區新秀
討論區新秀

文章CG~man » 11日 3月 2009年, 03:20

alien725 寫:噢...已經1 年幾前去見...
因為...我去到系近門口張sofa 坐左10~15分鍾 填form and 等...
咁去睇我d portfolio 啦... 問左我用咩software,
識唔識用...lightwave ( 好似系... 唔系好記得... 總之唔系Maya, Max)
咁我portfolio 個 showreel 就一分鍾... 佢問左兩句...
唔知系我d 野唔好睇...定系我d interview skill 唔好呢v__v"
Of Coz... 咁既情況下...我系冇被錄用既=__="

個系面用XSI既~~~
CG~man
討論區新秀
討論區新秀

文章zodiac » 11日 3月 2009年, 15:19

alien725 寫:噢...已經1 年幾前去見...

好過問成粒鍾無謂野,都系唔請
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章yimorning » 12日 3月 2009年, 01:10

謝謝各位幫忙~~~~
yimorning
討論區新秀
討論區新秀

文章alien725 » 12日 3月 2009年, 01:25

我唔知咁講出黎系咪唔系咁好...
但系個時我咁覺得系...
俾我既感覺系....根本冇諗住請>.<"
咁我當時都明白...咁佢用XSI , 我又真系唔識...
頭像
alien725
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 12日 3月 2009年, 01:34

我識d 人系入到去先學 xsi
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章yimorning » 24日 3月 2009年, 17:56

有人最近見過t-films 嗎?
yimorning
討論區新秀
討論區新秀

文章lkfai1121 » 28日 4月 2009年, 17:34

無見過呢間公司....但都有差唔多的經濟
見到我做的野多數系3d同埋風格唔同....
就多數再問我有冇呢行經驗.....當然冇啦= ="
:evil: 一致性答法~~我地有消息就會通知你架啦!!
頭像
lkfai1121
討論區新秀
討論區新秀

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客