得閒畫下都幾開心

有關 不同種類的Animation 技巧討論

版主: 陳根

文章winluk » 22日 9月 2007年, 10:10

畫?只狗, 畀多聲吠叫你...
附加檔案
winluk
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章winluk » 22日 9月 2007年, 14:57

好似打呵欠, 執番似少少先.
附加檔案
winluk
討論區新秀
討論區新秀

文章kinsonlau » 15日 10月 2007年, 13:55

第一次試畫..... :P :P
附加檔案
別被工作牽著鼻子走..
kinsonlau
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 15日 10月 2007年, 14:54

多謝陸Sir o既傑作先。

唔緊要喎 Kinson ,我都系畫下錯下再畫下咁過日子架咋喎。 不過你今次個人仔就有d ...行得唔系好方便喎。 :wink:
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

文章kinsonlau » 15日 10月 2007年, 15:17

陳根 寫:唔緊要喎 Kinson ,我都系畫下錯下再畫下咁過日子架咋喎。 不過你今次個人仔就有d ...行得唔系好方便喎。 :wink:

haha...因為未做後半part :P
等我改下先 :lol:

好似都系無咩分別 :roll: :roll:
附加檔案
walkcycle  frame.jpg
walkcycle frame.jpg (75.7 KiB) 被瀏覽 20470 次
最後由 kinsonlau 於 15日 10月 2007年, 21:09 編輯,總共編輯了 2 次。
別被工作牽著鼻子走..
kinsonlau
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 15日 10月 2007年, 19:38

kinsonlau 寫:
陳根 寫:唔緊要喎 Kinson ,我都系畫下錯下再畫下咁過日子架咋喎。 不過你今次個人仔就有d ...行得唔系好方便喎。 :wink:

haha...因為未做後半part :P
等我改下先 :lol:

好似都系無咩分別 :roll: :roll:

你試下cut 左最尾o個格再黎過丫。 :wink:
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章LoGao » 16日 10月 2007年, 00:33

明顯地左腳步frame 數少過右腳步,所以宜家拐o下拐o下.
右腳由最前面落地去到最後面離地有8 frame,
但系左腳成個過程就5 frame 搞掂.

補番就應該順o架喇.
o}-<
頭像
LoGao
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章yukiholland » 26日 10月 2007年, 17:18

thanks for sharing!
看過大家咁多正正作品,我都要post番張cheap仔野支持下.
keke

YUKi ^^

http://www.yukihollandesign.com
附加檔案
yukiholland
討論區新秀
討論區新秀

文章kinsonlau » 28日 10月 2007年, 02:24

yukiholland 寫:thanks for sharing!
看過大家咁多正正作品,我都要post番張cheap仔野支持下.
keke

YUKi ^^

http://www.yukihollandesign.com

不是嘛...咁都算cheap仔野.....咁我個咪傻仔野..haha

that Funny o~~ :lol: :lol:
別被工作牽著鼻子走..
kinsonlau
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章philipcheng » 7日 11月 2007年, 18:17

我又開心畫下animation 先=]
附加檔案
philipcheng
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 9日 11月 2007年, 09:37

philipcheng 寫:我又開心畫下animation 先=]

仲有人記得呢個treat... 令我感動到想喊..... :cry: :cry: :cry:

philipcheng 你幾好喎,唔洗下下要做大電影o既,畫得free ,可以explore 屬自己o既style,咁先系最能夠identify 倒自己o既方法。祝你成功先。 :wink:
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章陳根 » 9日 11月 2007年, 09:40

yukiholland 寫:thanks for sharing!
keke

YUKi ^^

您杯野飲完會面紅o既? 士打北開始賣酒? :wink:
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章philipcheng » 9日 11月 2007年, 12:11

陳根 寫:
philipcheng 寫:我又開心畫下animation 先=]

仲有人記得呢個treat... 令我感動到想喊..... :cry: :cry: :cry:

philipcheng 你幾好喎,唔洗下下要做大電影o既,畫得free ,可以explore 屬自己o既style,咁先系最能夠identify 倒自己o既方法。祝你成功先。 :wink:

無錯啊!近排愛上了hand draw animation,而且fyp 做得太多精密野,整到個人死死下!玩反d 小朋友式的animation 我會開心d=]

之前上堂hand draw 的animation =]
圖檔
http://www.youtube.com/watch?v=TeGq4e62b4I
philipcheng
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 12日 11月 2007年, 15:02

philipcheng 寫:
陳根 寫:

無錯啊!近排愛上了hand draw animation,而且fyp 做得太多精密野,整到個人死死下!玩反d 小朋友式的animation 我會開心d=]

圖檔
http://www.youtube.com/watch?v=TeGq4e62b4I

你響邊度讀Handdraw animation? 公仔左右腳步速唔同就會變成跛腳咁。要小心。 :wink:
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章philipcheng » 12日 11月 2007年, 17:20

陳根 寫:
philipcheng 寫:
陳根 寫:

圖檔

你響邊度讀Handdraw animation? 公仔左右腳步速唔同就會變成跛腳咁。要小心。 :wink:
我d handdraw animation 系自學,但理論個d 系ive 學的,會努力學好個handdraw animation
:oops:
philipcheng
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁下一頁

回到 ■ Animation

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客