勁黑仔 2.Display Card 有問題...

一切有關顯示卡的消息及討論

版主: Cyber Oxygen

勁黑仔 2.Display Card 有問題...

文章sheep630 » 24日 3月 2007年, 20:48

:(
圖檔

我用緊winfast 6600GT. 有日突然部機自己restart 就變成咁既畫面.
試過唔關Monitor事. 然後, 我發現好似圖中咁既情況只會系我install 左driver 之後出現. 因為我試過將張card 插入其他機試過, 所以唔會系windows crash 左個driver, 究竟會系乜問題呢?
sheep630
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章sheep630 » 29日 3月 2007年, 13:58

push 一下
另外 想問之前6600GT 可以用software 轉做Quadro, 而家的Display card 仲有冇呢支歌仔唱?
如果有, 可唔可以建意一的比我
sheep630
討論區新秀
討論區新秀

文章moc » 29日 3月 2007年, 21:28

問:能夠軟改的 NVIDIA 顯示卡有哪些?
答:從 MX200 開始到 5900 全系列;6800 AGP 全系列;6800 GT/Ultra PCI-E ;使用了 NV43 A2 核心的 6600GT/6600/6200 系列

問:那哪些 NVIDIA 顯示卡不能軟改:
答:使用了 NV43 A4 核心的 6600GT/6600/6200 系列;使用了 NV41/NV42 核心的 6800 PCI-E 和 6800 LE PCI-E 系列;7800 系列

測試自己張咭的晶片代號可以如圖中軟件所見到.....
我呢排都想搞搞呢個.....
附加檔案
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章paus » 30日 3月 2007年, 15:00

會唔會散熱出左問題?
paus
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章sheep630 » 31日 3月 2007年, 21:31

咁買返張 6600 GT 會唔會抵的
因為有得改做Quadro

好多人推介 7900GS, 唔知呢個有冇得改呢?
做3D 好唔好用? :?:
sheep630
討論區新秀
討論區新秀

文章LoGao » 1日 4月 2007年, 00:23

不如試o下搵o下有冇另一個driver 裝.
可能系driver 相沖.

其實宜家o的geforce 就咁用都夠用,
同softquadro o左之後差距唔系真系太多太明顯.
唔需要強求o既.
o}-<
頭像
LoGao
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章sheep630 » 17日 4月 2007年, 23:03

最後都要出血 買大左張 ASUS 7900 256mb :cry:
sheep630
討論區新秀
討論區新秀

文章pazu » 18日 4月 2007年, 02:14

7900Gs而家已經算好平.

新既geforce冇得改quadro, 就好似樓上講, geforce都可以好多用, soft qaudro亦唔系一d問題都冇

張card過?保未?
pazu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 Graphic Card News & Talk

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客