d 圖遲少少放上來, 會唔會有問題?

All About the Competition
有關比賽問題及注意日期

d 圖遲少少放上來, 會唔會有問題?

文章S'tephen » 3日 2月 2005年, 00:34

想問一問 :d 圖遲少少放上來, 會唔會有問題!

參賽程序 寫:
已確認的參賽者可在"比賽區"的題目下發表制作過程(WIP, work in progress)的圖片,包括慨念創作(Concept Art)、Wireframe圖等。

所有參賽者必須於2005年3月16日或之前(12pm)(留意時間表)完成上載最少一張WIP圖片及有關資料。(所有參賽者必須於此日期前送出參賽表格,及完成上載最少一張WIP圖片及有關資料於CGVS參賽區內。過了指定日期後仍沒有上載任何圖片者作棄權論,其參賽資格亦會被自動取消而不作個別通知。)。

例如“Concept Art”,我不太想:太早俾其他人知道我做什麼!
是否只要dieline前send 圖上來就可以呢?

頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章choppy » 3日 2月 2005年, 00:41

我記得唔一定要CONCEPT ART圖,WIREFRAME都得.....
如果唔識畫畫咪大獲??我已經系一個例子!!>_<
永遠的巨石3D動畫制作團隊
http://www.longlastingrock.com/phpbb/index.php
頭像
choppy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章chatho » 3日 2月 2005年, 00:56

其實都唔可以咁諗....
post o左出o黎人地抄o左你都有憑有據
正所謂第一個做就天才......
呢o的你明ga la...
Live For Create.
頭像
chatho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章矢吹丈 » 3日 2月 2005年, 03:05

比賽報名截止日期 3月16日
所有參賽者必須於此日期前送出參賽表格,
完成上載最少一張WIP圖片及有關資料於CGVS參賽區內。 過了指定日期後仍沒有上載任何圖片者作棄權論,
其參賽資格亦會被自動取消而不作個別通知

當然這只是我們的最低要求, 今次比賽目的其實就是希望藉此提升大家對CG的技術及興趣,因此我們極希望各位參賽者可以踴躍upload WIP圖,讓被此可以觀摩別人的做法!由於今次比賽將會無區域性限制,因此不失為一次互相吸收對方長處的好機會.

我們相信每一位會員都是尊重原創精神的人!希望大家互勉之

如果唔識畫畫咪大獲??我已經系一個例子!!>_<

只要能表達到你的idea就是好的作品~
頭像
矢吹丈
創辦人
創辦人

文章choppy » 3日 2月 2005年, 09:15

Thank you!!
這次比賽真的很吸引!!!
http://www.longlastingrock.com/phpbb/index.php
頭像
choppy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章S'tephen » 3日 2月 2005年, 21:02

ic

哈哈,這不再擔心了!
現在最驚嘅會系,唔知我自己會唔會唔夠時間,做得切呢! :D

Now
享受過程 ing~
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章choppy » 3日 2月 2005年, 21:34

哈哈....我都驚整唔切,業余時間有限!!而且重有一個不安.....唔知部pc能否負荷.
頭像
choppy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章leeho » 3日 2月 2005年, 22:12

:roll: :roll: 如果草圖和最終正式3d圖時有很大出入 , 會不會對比賽有影響 :roll: :roll: ...........

我都驚趕不上交作品時間 :cry: :cry: 始終是3d構圖 啦 :roll: 物料啦 :roll: 骨架啦 :roll: 燈光啦 :roll: 場景啦 :roll: 鏡頭啦 :roll: ........... 本身自己早兩個月前已經開始另一個作品在制作中 :-? 又不想放棄 :roll: 又上和比賽作品一齊上 :roll: .........真煩惱 :evil: :evil: :evil:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章choppy » 3日 2月 2005年, 22:19

^_^ 我覺得盡力就得喇....咪當大家一齊整下model咁囉,輸左唔會比人罪的!!最緊要輕松參與....
頭像
choppy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章leeho » 3日 2月 2005年, 22:34

choppy 寫:哈哈....我都驚整唔切,業余時間有限!!而且重有一個不安.....唔知部pc能否負荷.

您部pc是什麼裝置 :roll: 能講嗎 ?
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章choppy » 3日 2月 2005年, 22:38

PII 350 x2
3dlabs vx1
512 ram
頭像
choppy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章leeho » 3日 2月 2005年, 22:53

:o 玩 3d是ok的 :roll: 但時間可能會長好多 :roll: 會局限自己創作范圍 :roll:

硬盆是多小 :-? PII 350 x2 是否兩粒cpu :roll:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章choppy » 4日 2月 2005年, 00:22

兩個hd加埋80g
2 cpu,但系始終太慢了!!
頭像
choppy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章ZU » 4日 2月 2005年, 04:32

leeho 寫::roll: :roll: 如果草圖和最終正式3d圖時有很大出入 , 會不會對比賽有影響 :roll: :roll: ...........

relax , 其實只要你在此分享制作過程 , 相信不會有"很大出入"的情況發生.
頭像
ZU
創辦人
創辦人

外號: CG 窮人協會榮譽會長

文章shady_lady » 4日 2月 2005年, 13:47

懶惰的鄙人會選擇玩最尾果日一次過曬冷(賭.........................聖),咁先夠喪。
(千祈咪學)

(而家 Celeron d 好抵玩,幾百蚊貨仔 鋪頭賺你十蚊唔夠,無言。)
shady_lady
CGV討論區會員
CGV討論區會員

下一頁

回到 有關 CGVS 比賽

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客