鞤人Rrnder 3D圖應該收人幾錢好??

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

鞤人Rrnder 3D圖應該收人幾錢好??

文章Gattack » 11日 7月 2008年, 18:03

如主題 ! 鞤人Rrnder 3D圖應該收人幾錢好?? $700一張會吾會太貴??
Gattack
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 11日 7月 2008年, 18:16

計番 電腦成本, 電費, software license, 自己人工

我唔知你 render 5分鍾定5個鍾, 又唔知系咩 quality, 好難俾意見
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章Gattack » 11日 7月 2008年, 19:00

h2o 寫:計番 電腦成本, 電費, software license, 自己人工

我唔知你 render 5分鍾定5個鍾, 又唔知系咩 quality, 好難俾意見

唔該您先!! 或者咁問, 如果我要render一個場地既環境,咁我應該逐個View同佢計定一個價包幾個View, 因可能佢會要我比幾個唔同角度?? (因我通常render完會再系Photoshop執!)
Gattack
討論區新秀
討論區新秀

文章zodiac » 11日 7月 2008年, 19:01

就咁一句幫人render 3d, 點俾你suggestion? render 個box 定系render 個城市? render 320x240 定3200 x 2400?
題外話, 你個標題一句話幾個字中文打錯英文串錯....
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 11日 7月 2008年, 21:26

我自己系逐張計, 第4張開始有 discount.

如果個客定左要3張, 咪一條數過計 lor :wink:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

Re: 鞤人Rrnder 3D圖應該收人幾錢好??

文章wkin99 » 12日 7月 2008年, 01:57

Gattack 寫:如主題 ! 鞤人Rrnder 3D圖應該收人幾錢好?? $700一張會吾會太貴??

:o $700一張!

真系按制render唔洗做其他野都OK??
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章milkboy » 12日 7月 2008年, 13:59

就系按制render,之前既工夫都系等呢一剎那,

不過大陸咩都有,隨時100蚊張任做,淘寶iphone3G 8G 都系$4500送上門口,送多件jealous恤衫

$都系收埋講好~
milkboy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客