由<意馬>到<夢馬> (高偉豪你系得既)

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

文章ualldumb » 17日 2月 2010年, 15:57

風之谷 寫:我認為I摺埋既最大責任唔系高先生
系I的員工(唔駛自動對號入座,如果你敢自問無問題)

間公司系佢開既,佢掌舵左咁多年,作為一間上市公司主席(雖然臨尾唔系),
我相信好大程度由佢決定做呢套戲,搵咩人direct,
決定用咁多人咁多億,市場唔接受摺埋。
竟然"最大責任唔系高先生" ?而系I的員工?
呢句都幾荒謬!
ualldumb
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章風之谷 » 18日 2月 2010年, 23:19

ualldumb 寫:間公司系佢開既,佢掌舵左咁多年,作為一間上市公司主席(雖然臨尾唔系),
呢句都幾荒謬!

如果現在出現的結果系連你自己都一早預計到的,只系佢死要去馬,
咁都要決定打佢工的,系自找死啦。自己負責啦。
如果現在出現的結果系未知之數的,系意外,
咁點解要佢責最大責任,咁當然系下面的一起負責任啦。

負責任,本身系無貶意的,絕對唔系一句,
"呢d唔系我要做的工作,系佢的工作"
就可以算的。

大佬,人地又整過卡啦ok 比賽,抽獎又玩到咁大,
點可以有油水拿就笑笑笑,依家就推個波仔比佢呀?
其實可以3百人聯名叫佢唔好浪費呢d $喎,會唔會有人提議呀?
風之谷
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 呀峰

文章macrossmo » 19日 2月 2010年, 16:39

風之谷 寫:.................................................

其實可以3百人聯名叫佢唔好浪費呢d $喎,會唔會有人提議呀?

致命傷唔系呢d囉.....一年一兩次十廿萬, 點同阿美利堅既開支比......同埋呢d野唔系話3-4百人叫停就停到囉.
頭像
macrossmo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 無陳

文章ualldumb » 20日 2月 2010年, 03:03

風之谷 寫:我認為I摺埋既最大責任唔系高先生
系I的員工

風之谷 寫:如果現在出現的結果系連你自己都一早預計到的,只系佢死要去馬,

就可以算的。

而家講緊既系 I 摺埋既"最大"責任系邊個,冇人講過其它人冇責任。
我系覺得你推個波比下面負責做既員工。

你講既卡啦ok 比賽,抽獎 又關咩事?
除非個度占左幾億制作費既唔小數目。

一套戲得唔得,最大責任系出品人、監制同導演呢D位置既人,
籌備人手資金,度劇本,控制成本,拍套有市場既戲。
套戲得既,佢地通常就會系名利等等最大得益者。
套戲唔得,最大責任就系D員工?
ualldumb
討論區新秀
討論區新秀

文章matmat301 » 29日 7月 2010年, 23:25

風之谷 寫:
ualldumb 寫:間公司系佢開既,佢掌舵左咁多年,作為一間上市公司主席(雖然臨尾唔系),
呢句都幾荒謬!

如果現在出現的結果系連你自己都一早預計到的,只系佢死要去馬,

就可以算的。

擦鞋擦到上曬腦
matmat301
討論區新秀
討論區新秀

文章風之谷 » 30日 7月 2010年, 17:24

擦鞋擦到上曬腦。
好過未知咩事就數人地數簿。

爬下前文後理啦,擦老鼠鞋都唔鞋佢擦。
睇書只系睇ending 評咩書呀。
風之谷
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章matmat301 » 31日 7月 2010年, 01:14

風之谷 寫:擦鞋擦到上曬腦。

你唔系高生粉絲來嗎?我見你一向都撐ga wor
為何依家又"擦老鼠鞋都唔鞋佢擦"呢?
matmat301
討論區新秀
討論區新秀

文章風之谷 » 31日 7月 2010年, 19:15

matmat301 寫:
風之谷 寫:擦鞋擦到上曬腦。

你唔系高生粉絲來嗎?我見你一向都撐ga wor
為何依家又"擦老鼠鞋都唔鞋佢擦"呢?

我系Leonardo di ser Piero da Vinci 的粉絲,
我崇拜叻,有熱誠,努力的人。
你系的話我都會崇拜你做你粉絲,
所以囉....高生就.... :mrgreen:

老鼠都冇鞋,我味唔駛擦囉。
風之谷
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客