周星馳拍動畫《長江 7 號》

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

周星馳拍動畫《長江 7 號》

文章h2o » 1日 5月 2009年, 10:35

from Apple Daily

周星馳最近同中影合作,准備開拍《長江 7 號》 2D+3D動畫,不過導演就搵咗林超賢,星爺只系做監制。今次部動畫會加入環保意識,除咗星爺外,所有角色都會搵番原班演員配音。星爺噚日話:“三年前已經諗過要拍部咁嘅動畫,依家搵到個啱嘅導演拍戲,我都覺得系時候搞啦!其實我一向好鍾意睇卡通,可以話系由細陪到我大,依家可以由自己親自去搞,我真系好開心。”
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章jacky167 » 1日 5月 2009年, 13:16

轉做動畫~@@~唔知系電影定系電視呢
3DS+MAYA=autodesk
頭像
jacky167
討論區新秀
討論區新秀

文章sobig » 1日 5月 2009年, 14:07

邊間做animation呢...
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章jacky167 » 1日 5月 2009年, 22:29

sobig 寫:邊間做animation呢...

可能又系C記 :P
3DS+MAYA=autodesk
頭像
jacky167
討論區新秀
討論區新秀

文章CraZ3D » 1日 5月 2009年, 23:19

應該又系 Asia Animation Ltd ...—向都系香港創作 大陸制作 ....2D +3D
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

文章stantang » 2日 5月 2009年, 21:42

CraZ3D 寫:應該又系 Asia Animation Ltd ...—向都系香港創作 大陸制作 ....2D +3D

系林超賢做導演就應該系Asia Animation,但系七仔系大陸又真系幾紅
dig deep, think deeper
頭像
stantang
討論區主持
討論區主持

NO...系大陸的一間動畫公司啊。。。

文章jpgwzn » 28日 10月 2009年, 23:27

其實系中影集團旗下的一間動畫公司。也同時屬於華龍(北京一間電影特技公司)。據聞初年年頭就會完成。。。
jpgwzn
討論區新秀
討論區新秀

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客