海嘯淹荷李活 新戲紛叫停 小飛俠爛尾 青蜂俠難產

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

海嘯淹荷李活 新戲紛叫停 小飛俠爛尾 青蜂俠難產

文章luxoJr » 28日 1月 2009年, 04:20

http://appledaily.atnext.com/template/a ... d=12139393

手 塚 治 蟲 筆 下 的 《 小 飛 俠 》 荷 李 活 電 腦 動 畫 版 《 Astro Boy 》 原 定 於 10 月上 映 , 近 日 有 報 道 指 制 作 公 司 Imagi 因 資 金 短 絀 而 要 暫 時 停 工 , 影 片 極 有 可 能 爛 尾, 而 該 公 司 正 在 制 作 的 電 腦 動 畫 版 《 神 勇 飛 鷹 俠 》 也 要 暫 時 中 止 。 消 息 指 Imagi 公司 於 洛 杉 磯 的 一 名 動 畫 師 , 已 在 上 周 六 收 到 公 司 通 知 不 用 再 上 班 , 傳 媒 擔 心 Imagi 極 有 可 能 倒 閉 並 導 致 員 工 失 業 。
頭像
luxoJr
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章apafrank » 28日 1月 2009年, 05:24

唔系掛,我識人系入面做緊.... :o
apafrank
討論區新秀
討論區新秀

文章macrossmo » 28日 1月 2009年, 12:40

消 息 指 Imagi 公司 於 洛 杉 磯 的 一 名 動 畫 師 , 已 在 上 周 六 收 到 公 司 通 知 不 用 再 上 班

咪即系http://www.cg-forum.com/main/viewtopic.php?t=10432&sid=b0cf6b0a80c8b57277dce470fcfd800e呢單.....

其實會唔會系有條美國佬比人左,條氣唔順,亂放風咋..........
最後由 macrossmo 於 28日 1月 2009年, 14:05 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
macrossmo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 無陳

文章sobig » 28日 1月 2009年, 13:38

macrossmo 寫:消 息 指 Imagi 公司 於 洛 杉 磯 的 一 名 動 畫 師 , 已 在 上 周 六 收 到 公 司 通 知 不 用 再 上 班

咪即系http://www.cg-forum.com/main/viewtopic.php?t=10432&sid=b0cf6b0a80c8b57277dce470fcfd800e呢單.....

其實會唔會系有條美國佬比人抄左,條氣唔順,亂放風咋..........

極有可能啦...
d朋友真系仲做緊wo
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章macrossmo » 28日 1月 2009年, 14:05

sobig 寫:
macrossmo 寫:消 息 指 Imagi 公司 於 洛 杉 磯 的 一 名 動 畫 師 , 已 在 上 周 六 收 到 公 司 通 知 不 用 再 上 班

其實會唔會系有條美國佬比人炒左,條氣唔順,亂放風咋..........

極有可能啦...
d朋友真系仲做緊wo

仲做緊既定義系.....???
頭像
macrossmo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 28日 1月 2009年, 14:21

新年要返工?

不過套戲都做左一半 (計埋前期), 差少少就話唔做, 好哂姐, 點都捱到上映啦
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章macrossmo » 28日 1月 2009年, 14:57

h2o 寫:新年要返工?

不過套戲都做左一半 (計埋前期), 差少少就話唔做, 好哂姐, 點都捱到上映啦

新年放到2月1 ,MONDAY 先返工

但是佢搵唔到錢都無計.....除非老板肯自己再嘔錢出黎做.
頭像
macrossmo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 28日 1月 2009年, 15:24

開市吉日
正月初八, 戊寅日 - 利人事, 健康, 財運
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章sobig » 28日 1月 2009年, 17:39

好正wo...
公司新年假咁長
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章myjimmy » 28日 1月 2009年, 22:52

無野既~!!!

我重等緊imagi 出糧boo~
差小小,唔會唔做埋掛!!!
myjimmy
討論區新秀
討論區新秀

外號: Jim

文章macrossmo » 28日 1月 2009年, 23:48

myjimmy 寫:無野既~!!!

我重等緊imagi 出糧boo~
差小小,唔會唔做埋掛!!!

:roll: 你比錢?
頭像
macrossmo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章ξ » 6日 2月 2009年, 23:33

一間幾百人既公司, 只有一個員工被人叫唔駛再返工, 在呢個經濟環境底下, 唔系一件好事咩, 只系一個, 哈!!! 我都認為系條友仔自己衰左, 又見公司出現問題, 乘機落井下石!!!
ξ
討論區新秀
討論區新秀

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客