SLI AND CROSS FIRE

一切有關顯示卡的消息及討論

版主: Cyber Oxygen

SLI AND CROSS FIRE

文章supercat7xx » 4日 8月 2006年, 11:18

請問你們會不會用 SLI OR CROSS FIRE 來做模型呢?

:)

較能如何?會否行得好順嗎?
supercat7xx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 5日 8月 2006年, 14:42

我都冇呢方面既資料....不過咁樣價錢好貴喎, 而且都好考你部機既散熱能力.

我覺得 display card 用$2000-$3000 價位既 quadro (最近又出左新一級型號, 我都要 check check 先),
或者要打埋機 - Nvidia 7600GT (注: not GS), 7900 都得

呢個 range 既 card 可以應付到接近 一百萬個 polygon, 而又唔系慢得好緊要

p.s. 基於 ATI 明知對 openGL 既 support 有 bugs 都仲未改, 所以本人仍然系 recommend Nvidia 多d, 當然啦, 如果你用既 software 同 openGL 冇乜關系可以唔使理
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章supercat7xx » 7日 8月 2006年, 09:44

h2o 寫:我都冇呢方面既資料....不過咁樣價錢好貴喎, 而且都好考你部機既散熱能力.

我覺得 display card 用$2000-$3000 價位既 quadro (最近又出左新一級型號, 我都要 check check 先),
或者要打埋機 - Nvidia 7600GT (注: not GS), 7900 都得

呢個 range 既 card 可以應付到接近 一百萬個 polygon, 而又唔系慢得好緊要

p.s. 基於 ATI 明知對 openGL 既 support 有 bugs 都仲未改, 所以本人仍然系 recommend Nvidia 多d, 當然啦, 如果你用既 software 同 openGL 冇乜關系可以唔使理

我未必會用游戲卡會用 QuadroFX 3400, 而且初期會試一張卡先看看較能如何才會雙卡.
ATI 我都知佢有問題而佢所出之工業繪圖卡比較小所以未必用!

請問你現時是不是用兩部機做RENDER?
supercat7xx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章paus » 14日 8月 2006年, 11:50

paus
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章supercat7xx » 1日 11月 2006年, 21:05

呢件野好像好勁啊! 不過繪圖能力不知如何?
supercat7xx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章paus » 6日 11月 2006年, 11:58

用兩張唔知會點!
paus
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 Graphic Card News & Talk

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客