有冇人用緊 Geforce 6600 GT??

一切有關顯示卡的消息及討論

版主: Cyber Oxygen

有冇人用緊 Geforce 6600 GT??

文章sheep630 » 3日 1月 2005年, 23:10

我砌左部機
P4 3.0G
1gig ram
同GF 6600 GT
但系覺得meshsmooth 左的野來 view 都好會疾疾地
系米 gf 6600 呢張野 唔系咁support 做3d 野~
sheep630
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章chatho » 4日 1月 2005年, 15:19

都要睇下你個scene入面有幾重ge...
幾十件野個個都meshsmooth哂就梗疾啦
可以的話就final ren先開個meshsmooth :wink:
Live For Create.
頭像
chatho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章sheep630 » 5日 1月 2005年, 01:51

:-? 唔 我會留意一下 但系其實都唔系好多野
我meshsmooth左 再做skinning 去paint weight都好疾 其實系米meshsmooth左paint 會好的
sheep630
討論區新秀
討論區新秀

文章FireCG » 5日 1月 2005年, 17:55

你可以試一下用RivaTuner RC 15.3改成 Quadro
download:http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163

方法:http://www.newbietech.net/cn/rivatuner/rivatuner153.php

如果你成功佐就掙到la你~~
FireCG
討論區新秀
討論區新秀

文章sheep630 » 5日 1月 2005年, 23:25

:o 正呀~~~
真系得wor~

但系其實兩者有乜分別
因為我對的硬軟野 冇乜認識 :oops:
sheep630
討論區新秀
討論區新秀

文章ChildPark » 6日 1月 2005年, 00:23

它能令你張card超頻!
ChildPark
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章FireCG » 6日 1月 2005年, 17:47

聽人講話改佐之後同真正既 Quadro差唔多性能wor
我都唔太清楚
至少你張卡支持既openGL比較完全,以前只支持以部分openGL~
FireCG
討論區新秀
討論區新秀

文章LoGao » 6日 1月 2005年, 23:22

改做quadro 之後無錯系令張卡support 更完整o既OpenGL,
並唔系用o黎超頻,要超頻唔駛改卡.

不過如果你系用3d max,
用directX 9 仲好過用OpenGL啦.
o}-<
頭像
LoGao
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章sheep630 » 7日 1月 2005年, 01:13

LoGao 寫:改做quadro 之後無錯系令張卡support 更完整o既OpenGL,

icic thx for that  我之前choose software  的野鬼咁核突 
change做 openGL 同 direct 3d 真系好好多wor~ 

direct 3D 既setting 駛唔駛轉的乜野 
如果我用3d MAX 既話, 會唔會仲有其他方法可以用盡將card??

sheep630
討論區新秀
討論區新秀

文章ChildPark » 13日 1月 2005年, 12:24

ChildPark
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章FireCG » 13日 1月 2005年, 14:03

sheep630 寫:
LoGao 寫:改做quadro 之後無錯系令張卡support 更完整o既OpenGL,

icic thx for that  我之前choose software  的野鬼咁核突 
change做 openGL 同 direct 3d 真系好好多wor~ 

direct 3D 既setting 駛唔駛轉的乜野 
如果我用3d MAX 既話, 會唔會仲有其他方法可以用盡將card??

是N記既改佐之後就唔需要用openGL同D3D lu
直接用N記既MAXtreme
http://www.nvidia.com/object/maxtreme_6.00.07.html
for 6.0

http://www.nvidia.com/object/maxtreme_4.00.29.html
for 5.0以前
FireCG
討論區新秀
討論區新秀

文章alien725 » 13日 1月 2005年, 14:30

有野想問問你, 我都打算換E 套機...
但系會唔會好熱呀...?
你系咪用Prescott...
同埋...頭先提到download 改左之後...
即系超頻? 會有咩影響ga? 會否影響其壽命 同埋 熱量...?
頭像
alien725
討論區新秀
討論區新秀

文章sheep630 » 13日 1月 2005年, 19:31

alien725 寫:有野想問問你, 我都打算換E 套機...
但系會唔會好熱呀...?
你系咪用Prescott...
同埋...頭先提到download 改左之後...
即系超頻? 會有咩影響ga? 會否影響其壽命 同埋 熱量...?

改左之後唔系超頻 只系改左的register entries (雖然都唔系好清楚系乜 :mrgreen: ) 'FireCG' 上面個兩links 有解釋的
我用左都冇乜唔妥 好穩定 正~~
我買機果時都有問過下的sales~ 部機系會幾熱的 但佢話問題都唔系好大 
反而佢話部機會好食電 要買個勁的既火牛 唔知系米點我la 但系我都買左

thx FIRECG and Child Park ~~ 識左好多野~~ 唔該曬~
sheep630
討論區新秀
討論區新秀

文章sheep630 » 13日 1月 2005年, 19:34

ei~ 漏左thx LoGao ~ :o
sor~ thx a lot LoGao :mrgreen:
sheep630
討論區新秀
討論區新秀

文章ChildPark » 15日 1月 2005年, 12:06

This patch is for 9800SE cards flashed to XT only!!!
http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=56197
ChildPark
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 Graphic Card News & Talk

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客