OPEN GL support display card for Zbrush3.1

一切有關顯示卡的消息及討論

版主: Cyber Oxygen

OPEN GL support display card for Zbrush3.1

文章agentsaga » 30日 8月 2008年, 14:48

小弟剛開始學 zbrush3.1, 但用ZMAPPER出normal map 時出現下列問題 :cry:

ZMAPPER Note
No GL>EXT>Texture-env-dot3-support

followed by :
GL_INVALID_ENUM;

應該是 on board display 只 support open GL, 但不包括 Texture-env-dot3-support...............

請問大家那些中價咭可以 Texture-env-dot3-support ?? onboard G33 得唔得呢?? 買之前又點知張card support 到?? 大家用什麼card 可用ZMAPPER出normal map????

一大堆問題,有勞大家解答了, *#* 謝謝!!
最後由 agentsaga 於 30日 8月 2008年, 17:44 編輯,總共編輯了 1 次。
agentsaga
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 30日 8月 2008年, 15:34

公司 & fd 既機都系用 quadro card, 一直都唔知有呢個問題.....
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章agentsaga » 30日 8月 2008年, 17:42

謝謝h2o兄回覆, 可是對小弟來說 quadro card比較貴:oops: ,想找一些經濟一點的display card, 例如 86xx, 96xx 果D 唔知得唔得 :?:
agentsaga
討論區新秀
討論區新秀

文章moc » 30日 8月 2008年, 23:27

唔使Q咭啦....
一般96XX..經已勁到爆炸了.....指的是獨立顯示咭....on broad的請收埋....
可以負擔...幾百萬個面都仲系好輕松......
面要多...請你連Ram都多點....2G ram啦無死錯人....
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章agentsaga » 31日 8月 2008年, 11:45

謝謝回覆,96xx ok 就行了!
剛好有 2G Ram, 現在Ram比較平! :D
agentsaga
討論區新秀
討論區新秀

回到 Graphic Card News & Talk

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 2 位訪客