DD - bbkill

3D數碼雕塑大賽 | 三維數字碼雕塑大賽
截止報名日期 : 09年7月10日 | 截止提交作品日期 : 09年7月20日
獎品 : 3D model printout | Wacom Intuos4 / Bamboo Fun | ATI FireGL V3350 | CGVCap

文章bbkill » 30日 6月 2009年, 02:47

龜速進行中...
附加檔案
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章bbkill » 1日 7月 2009年, 02:14

肥肉人面部肌肉重整中,之前行錯左線,而家搞過~
附加檔案
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章bbkill » 2日 7月 2009年, 00:18

附加檔案
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章bbkill » 3日 7月 2009年, 02:47

感覺自己automatic sculpting...
仲有好多野未整
T pose同個final pose 唔可以換來換去,因為會有o的怪point transform,有o的位變左海膽,好麻煩哩...所以依然系停留響symmetrical 階段...
而家level6都仲系1.1mil,仲有o的貨~~
附加檔案
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章bbkill » 3日 7月 2009年, 03:40

都系趕埋只腳.
附加檔案
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章siriso » 3日 7月 2009年, 20:07

d下垂肥肉好有真實感@_@
它那只寵物都會整埋的嗎??
siriso
討論區新秀
討論區新秀

文章bbkill » 4日 7月 2009年, 11:20

冇乜update...整手指腳指都整到傻,好似sculpt緊10只手腳...不停都系呢類肥肉...
仲有耳仔同翼,之後再搞左右唔對稱,肥仔就差唔多喇。

siriso: 搵多o的相關reference同相,會幫到個sculpting好多呀,淨系靠想像同記憶唔搞...對於我系咁囉,哈。構圖有o既野都盡量會整,你睇我而家趕到褲都甩...
你只char都幾得意呀,加油搞掂佢~你D zsphere都用得好,zsphere我就最唔掂,所以永遠都系maya開始...
附加檔案
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章lightrender » 4日 7月 2009年, 13:27

果然是高手哇..厲害~~~~好生動~ :o 贊!
頭像
lightrender
討論區新秀
討論區新秀

外號: 初心者

文章大國軍犬 » 5日 7月 2009年, 17:15

喔! 強大!! 臉的肥肉好自然哦!!! 而且樣子的確又夠邪氣!!
頭像
大國軍犬
討論區新秀
討論區新秀

文章Yaris496 » 6日 7月 2009年, 21:20

d肥肉好正....愈來愈正...

都系鍾意用番舊方法做lowpoly model...始終慣左自己extrude同界polygon...
Yaris496
討論區新秀
討論區新秀

文章bbkill » 7日 7月 2009年, 02:25

lightrender: 跟你的相比都給比下去了~~哈,速度追不上呢~~

大國軍犬: 多謝,你的設計也很好,畫工實在~~

Yaris496: 你都搞掂啦~~恭喜~

完全冇時間搞...晚晚少少真系好難搞...
試左transpose master,真系救命發寶~
附加檔案
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章bbkill » 8日 7月 2009年, 03:28

灌水post~
update 翼...free sculpt未完成,自覺有o的竹谷feel...XDDD
附加檔案
我又玩對稱
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章bbkill » 10日 7月 2009年, 02:28

搞埋其他~不知名生物

[flash width=425 height=344 loop=false]http://www.youtube.com/v/h55gsp_DRhk[/flash]
附加檔案
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章lightrender » 11日 7月 2009年, 23:30

期待你完成.
我的快完成了.加油呀~~~~~始終覺得你創意好棒!
頭像
lightrender
討論區新秀
討論區新秀

外號: 初心者

文章bbkill » 13日 7月 2009年, 03:07

light: 正在努力中呢,你的做得很好呢,期待大圖~

進度...~
應該唔會搞render了~~有時間paint埋個texture就算喇~~
附加檔案
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁下一頁

回到 Devil in the Details - 3D Digital Sculpting Contest

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客