bbkill | MAVS | WIP | Open Group

公開組- 冠軍:HKD 6,000
學生組- 冠軍:HKD 3,500
比賽已結束!! 恭喜各得獎者

果然系一個好好既POST~

文章面包 » 14日 12月 2007年, 10:05

雖然我一直都系系呢度擔當緊 CD-ROM 既角色 , 不過到今時今日終於忍唔住要贊你一聲 ~ 強 ~

我都有參加今次呢個比賽 , 之前睇到其他 WIP 都系一D比較....無關痛癢.... 既野黎...(唔好怪我...我都系有果句講果句....) 原本都無咩心機認真咁去做, 念住玩玩下算數 ~ 但見到你呢一個POST 之後 , 實在只有一個感覺... 就是.. "WO~我實在太不認真了..."

我原本做左一個ANIMATION 念住就咁交出去 , 但見到你呢一個咁高水准既動畫 , 我實在不得不重頭再做過了 ~ HAHA~ 不過時間似乎不太夠....始終我並不是高手..

除左佩服你能做出如此高水准的動畫之外 , 另一樣令我好佩服你既野就系 ... 你無私的分享出你的制作成果。點解咁講呢 ? 因為真系好小人願意系比賽緊既時段去公開自己既作品 , 而且 ... 你的 WIP 實在十分詳盡 , 當中我系入面亦學到好多好多野... 看過你的 POST 後實在有點...去左另一個層次既感覺 , 系呢度特別感謝你的無私付出 ~

為左答謝你 ~ 我會加倍努力去參加今次既比賽既 ~
頭像
面包
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: 果然系一個好好既POST~

文章kinsonlau » 14日 12月 2007年, 10:50

面包 寫:因為真系好小人願意系比賽緊既時段去公開自己既作品 , 而且 ... 你的 WIP 實在十分詳盡 , 當中我系入面亦學到好多好多野... 看過你的 POST 後實在有點...去左另一個層次既感覺 , 系呢度特別感謝你的無私付出 ~

為左答謝你 ~ 我會加倍努力去參加今次既比賽既 ~

其實都想睇多一些公開組參賽者的WIP...
面包都快d post 你的WIP ....讓小弟們學下野ma :lol:
別被工作牽著鼻子走..
kinsonlau
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章kinsonlau » 17日 12月 2007年, 01:29

bbkill 兄想問一下呢..點樣rend 埋個 Wireframe 架??! :lol:
別被工作牽著鼻子走..
kinsonlau
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章bbkill » 17日 12月 2007年, 11:18

kinsonlau 寫:bbkill 兄想問一下呢..點樣rend 埋個 Wireframe 架??! :lol:

You can go to your viewport's top left shading option, turn on Wireframe on Shaded and also Smooth Wireframe, beware of the dense wireframe when you are using smooth wireframe option. :wink:
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 17日 12月 2007年, 11:21

個截稿日期推後左,比多兩日你執到最好啦老細。 :wink:
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

文章bbkill » 17日 12月 2007年, 11:32

面包: Thank you for watching my little input and good to see my thing triggered your heart. Can't wait to see your clip. Good luck!

陳根兄: This piece is now an eyesore. I stopped updating it. :lol:
Maybe it's better to make a new one.
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章bbkill » 27日 12月 2007年, 22:06

The final version of my animation was uploaded already, thank you for all who supported this thread. Thanks for watching!

http://www.cgvisual.com/memberpages/view_video.php?file_id=46

The uploaded version is in Quicktime format. Feel free to drag on the timeline and have fun!
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁

回到 MAVS 比賽 (Maya Animators Contest)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客