手機pano...

[連結] 任何自拍或參考照片作品
嚴禁連結 "不雅/色情/鬼異/可怖"的照片

手機pano...

文章陳根 » 31日 12月 2005年, 12:29

:mrgreen:
圖檔

中間有一舊怪怪地變左形o既野....系Stiticher o既"傑作"黎
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章陳根 » 1日 2月 2006年, 00:23

用學校新相機影o既,影同一處地方,顏色果然差d ...
圖檔

舊作。
圖檔
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章S'tephen » 1日 2月 2006年, 17:09

學校除了有dv借外還有dc借嗎?如果唔系dc 咁定系 dslr :)
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 1日 2月 2006年, 17:11

我學校有丫嘛,Polyu 就應該無啦,起碼MIC 無。
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章S'tephen » 1日 2月 2006年, 17:15

哦~! 咁個間學校有無cityU 的溜斗鏡借?影Pano 必備品!

頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 1日 2月 2006年, 23:09

S'tephen 寫: 
哦~! 咁個間學校有無cityU 的溜斗鏡借?影Pano 必備品!

中大好似無漏斗鏡借架....
:( :(
仲有,漏斗鏡有佢先天性o既不足,如非為一shot 完工o既"急件"照片,基本上系無用到佢o既地方o既,咁又點可以叫影Pano 必備品? 再者我只系影左pano 相七年倒,自問仲系一個初學者,漏斗鏡呢d 高級野,唔o巖我玩o既,我都系玩番d 原始野,一格格咁影,除左技術成份高d 之外,同時亦可以感受到線條響景物變化中所帶黎o既即時快感,呢d 野唔系比錢可以買倒番黎架。
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章S'tephen » 1日 2月 2006年, 23:32

IC

Pano 好多層次的玩法!
Nelson Chu 兄 Pano 轉 3d view
http://www.cs.ust.hk/~cpegnel/ACLP/thesis.html

我最近練 Pano 轉做大 wide angle, fisheye
相片效果追求要有插畫圖的強大透視同距離感。

加油 :D
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 1日 2月 2006年, 23:37

S'tephen 寫:IC

Pano 好多層次的玩法!
Nelson Chu 兄 Pano 轉 3d view
http://www.cs.ust.hk/~cpegnel/ACLP/thesis.html

我最近練 Pano 轉做大 wide angle, fisheye
相片效果追求要有插畫圖的強大透視同距離感。

加油 :D

你簡直系我偶像。
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章S'tephen » 1日 2月 2006年, 23:43

傻啦~! 我是小卒一名!
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章S'tephen » 2日 2月 2006年, 23:26

陳根 寫:中大好似無漏斗鏡借架....
:( :(
仲有,漏斗鏡有佢先天性o既不足,如非為一shot 完工o既"急件"照片,基本上系無用到佢o既地方o既,咁又點可以叫影Pano 必備品? 再者我只系影左pano 相七年倒,自問仲系一個初學者,漏斗鏡呢d 高級野,唔o巖我玩o既,我都系玩番d 原始野,一格格咁影,除左技術成份高d 之外,同時亦可以感受到線條響景物變化中所帶黎o既即時快感,呢d 野唔系比錢可以買倒番黎架。

陳根 寫:S'tephen,見你在panopano 那邊放了不錯的作品,我也想繼續把自己的作品放在panopano 那邊,但又想避開你o既off topic 話題,才另開一個新的 post 放相,我好感激你分享自己作品的誠意,而我也相信你能和其他網友一樣,可以focus 在與topic 相關的討論上,大家的得益自然更廣。

我有很多作品想post 出來,但因為當中牽涉一大堆法律問題,所以不便在網上展出,當一切法律及責任問題解決後,我將會舉行作品展覽,如果有網友有興趣看看小弟劣作,我再公布時間地點,另一部份作品,希望能在今年內完成,並結集成書,以饗同好。獻丑了。 :wink: :wink:

copy this!

唔知點解,你同某某有時會習慣洗舊post,d咁有爬文價值的內容買小見小。記一下。
最後由 S'tephen 於 3日 2月 2006年, 01:59 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章S'tephen » 2日 2月 2006年, 23:32

對不起!小弟冒昧問一問:中大那間是不是中間有廟的那一所學院?
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 3日 2月 2006年, 01:51

S'tephen,見你在panopano 那邊放了不錯的作品,我也想繼續把自己的作品放在panopano 那邊,但又想避開你o既off topic 話題,才另開一個新的 post 放相,我好感激你分享自己作品的誠意,而我也相信你能和其他網友一樣,可以focus 在與topic 相關的討論上,大家的得益自然更廣。

我有很多作品想post 出來,但因為當中牽涉一大堆法律問題,所以不便在網上展出,當一切法律及責任問題解決後,我將會舉行作品展覽,如果有網友有興趣看看小弟劣作,我再公布時間地點,另一部份作品,希望能在今年內完成,並結集成書,以饗同好。獻丑了。 :wink: :wink:
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

文章二少爺 » 30日 12月 2006年, 01:33

陳 sir ,有興趣呀.....歎為觀止呀!
二少爺
討論區新秀
討論區新秀

文章Andrew Lee » 30日 12月 2006年, 02:45

手機都可以 pano :roll: :roll: :roll:
www.andrewlee.hk
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

外號: Andrew Lee

文章S'tephen » 14日 2月 2007年, 05:29

Andrew Lee 寫:手機都可以 pano :roll: :roll: :roll:

全部s記手機都有 pano mode。

e.g.

my K800i
圖檔
利東街現場
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 Photograph Sharing

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客