wacom intuos 3系ps筆刷直徑調校

有關使用Wacom 數碼繪圖板的心得及討論

wacom intuos 3系ps筆刷直徑調校

文章tklamtklam » 15日 5月 2006年, 17:55

我買咗wacom intuos 3系ps筆刷直徑調校,系唔系始終要去番頂上面bar處校直徑,同支筆有個制系校直徑,因為新買,唔知會唔會有更加方便嚟操作呢,麻煩大家話俾我知啦,唔該!
頭像
tklamtklam
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章wkin99 » 16日 5月 2006年, 17:08

你可以用按( [ ) ( ] )調教筆咀大細,也可按(Mac control)(PC Alt),就會彈個Box出來。
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章tklamtklam » 16日 5月 2006年, 19:43

wkin99 寫:你可以用按( [ ) ( ] )調教筆咀大細,也可按(Mac control)(PC Alt),就會彈個Box出來。

唔該!咁!我可唔可以系個塊板嘅右邊快鍵制,set 呢兩個制架
頭像
tklamtklam
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 16日 5月 2006年, 20:04

wkin99 寫:你可以用按( [ ) ( ] )調教筆咀大細,也可按(Mac control)(PC Alt),就會彈個Box出來。

:mrgreen: 路過學野 :mrgreen:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章greenfish » 12日 6月 2007年, 00:38

sor......我路過,想問問你買幾錢呀,同埋系邊買呀???
greenfish
討論區新秀
討論區新秀

文章qoola » 12日 6月 2007年, 15:22

tklamtklam 寫:

唔該!咁!我可唔可以系個塊板嘅右邊快鍵制,set 呢兩個制架

當然可以啦...去返控制台入面 set 返塊 Wacom 果 d 制就得啦... "[" & "]" 可以 set 系果條 bar 度....畫畫下野成支筆篤落去條 bar 度移上移下改筆咀大細好方便...
承接各類 3D 繪圖工作 (卡通 , 室內 , 產品)
http://www.chchc.com
http://blog.chchc.com
http://ccchan.cgsociety.org

@﹏@|||
頭像
qoola
討論區新秀
討論區新秀

回到 WACOM tablet 討論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客