想報design course...冇特定邊一範...

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

想報design course...冇特定邊一範...

文章魚腩 » 1日 3月 2012年, 22:09

大家好...
小弟出黎做嘢幾年...只係識用軟件, 唔識設計...有時朋友想設計張卡片都唔好意思接...=[
所以想學design..商業味濃的...

因為主要想學點樣思考, 點樣創作....而唔係教software果類...
所以冇話特定邊範...

請問大家有冇介紹... :oops:
頭像
魚腩
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: 想報design course...冇特定邊一範...

文章mmmansing » 11日 3月 2012年, 04:40

上畫班/ 多D攝影, 打基礎點睇? 從中學習構圖.
畫多D concept 會有幫肋, 我認為
mmmansing
討論區新秀
討論區新秀

外號: 學生

Re: 想報design course...冇特定邊一範...

文章魚腩 » 16日 4月 2012年, 20:31

mmmansing 寫:上畫班/ 多D攝影, 打基礎點睇? 從中學習構圖.
畫多D concept 會有幫肋, 我認為

不好意思...哩排少上... :D

最後決定報product design... :o
可能都有你講嘅嘢學bor...正....haha
thanks...
頭像
魚腩
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章LoGao » 17日 4月 2012年, 13:44

想學思考同埋創作,練習素描,攝影等等都有幫助,哩o的都係學習"觀察"→"思考"→"創造"o既過程.

加油~祝學業進步
o}-<
頭像
LoGao
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章魚腩 » 20日 4月 2012年, 22:50

LoGao 寫:想學思考同埋創作,練習素描,攝影等等都有幫助,哩o的都係學習"觀察"→"思考"→"創造"o既過程.

加油~祝學業進步

嗯嗯...就係咁喇 :D
要創造...

不過一年嘅dip...應該可能都係講生產流程多...
搵唔搵到工都唔知... :lol:
頭像
魚腩
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客