Andrew+Jack+Purehay+H2o+Kamanwilliam

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

Andrew+Jack+Purehay+H2o+Kamanwilliam

文章Andrew Lee » 30日 7月 2011年, 23:31

圖檔
最後由 Andrew Lee 於 30日 7月 2011年, 23:44 編輯,總共編輯了 1 次。
www.andrewlee.hk
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

外號: Andrew Lee

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Andrew + Jack + Purehay + H2o + Kamanwilliam

文章Andrew Lee » 30日 7月 2011年, 23:39

click the below link for hi-res
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

Re: Andrew+Jack+Purehay+H2o+Kamanwilliam

文章禪與靜 » 31日 7月 2011年, 14:13

夜間課程既上課時間安排係點先?
禪與靜
討論區新秀
討論區新秀

Re: Andrew+Jack+Purehay+H2o+Kamanwilliam

文章IRON MING » 31日 7月 2011年, 14:57

冇得唔支持啦XD
IRON MING
討論區新秀
討論區新秀

外號: IRON MAN

文章animatevincent » 31日 7月 2011年, 16:47

想報夜間課程啊
會有上堂時間等資料嗎?
animatevincent
討論區新秀
討論區新秀

文章wkin99 » 31日 7月 2011年, 20:05

要公報天下.
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章siuchris » 31日 7月 2011年, 22:13

你好! 我想請問高級文憑 同專業文憑有咩分別...?
咁專業文憑 同 大學degree 又有咩分別??
siuchris
討論區新秀
討論區新秀

外號: CG菜鳥

文章Andrew Lee » 1日 8月 2011年, 00:24

we are still working on the schedule, will launch the time table later. please keep your eyes on this page.

thanks
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

文章3dmaxya » 1日 8月 2011年, 20:10

想問問
動畫及遊戲概念設計專業文憑中 "疾速繪描",
KTVTC好像其他課程都有,
個內容 係唔係 唔同的課程 都係一樣呢?

另外,
如果本身自己只有很少速寫/畫底,
會唔會跟唔上大隊呢?
因為見到課程內好似有速寫學,
所以想問一下

若果畫底唔夠係唔係讀佢其他課程先比較好呢?
建議先修邊個課程呢?
3dmaxya
討論區新秀
討論區新秀

文章GarnetChu » 1日 8月 2011年, 23:09

你好:
請問Machine 和 場境的上堂時間是什麼時間??

這實在是難得的組合!絕佳的導師配搭!
有今生無來世!
GarnetChu
討論區新秀
討論區新秀

外號: 學無止境

文章h2o » 2日 8月 2011年, 04:03

3dmaxya 寫:想問問
動畫及遊戲概念設計專業文憑中 "疾速繪描",
KTVTC好像其他課程都有,
個內容 係唔係 唔同的課程 都係一樣呢?

另外,
如果本身自己只有很少速寫/畫底,
會唔會跟唔上大隊呢?
因為見到課程內好似有速寫學,
所以想問一下

若果畫底唔夠係唔係讀佢其他課程先比較好呢?
建議先修邊個課程呢?

呢個 course "疾速繪描" 係 "speed painting", concept art 既一種
其他課程的確係 "速寫 (Croquis)", 係指 "快速素描", 唔同架 ^^

畫底係好重要, 但都需要 design, 要思考, 要寫文 *><*
由於唔清楚你既 bg, 建議你打電話去學校, 搵設計系主任約個時間睇睇, 佢會好樂意比意見你 :D
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章h2o » 2日 8月 2011年, 04:11

siuchris 寫:你好! 我想請問高級文憑 同專業文憑有咩分別...?

喺 ktvtc 制度黎講, 係由 diploma > advanced dip > professional dip 咁樣上既

而大學 degree 係另一樣野, ktvtc 係教 drawing & design 為主, 交功課係圖多過字, 大學就字多過圖, 可以當係上 degree 前, 練好基本功既地方 :mrgreen:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章siuchris » 3日 8月 2011年, 00:03

h2o 寫:
siuchris 寫:你好! 我想請問高級文憑 同專業文憑有咩分別...?

喺 ktvtc 制度黎講, 係由 diploma > advanced dip > professional dip 咁樣上既

而大學 degree 係另一樣野, ktvtc 係教 drawing & design 為主, 交功課係圖多過字, 大學就字多過圖, 可以當係上 degree 前, 練好基本功既地方 :mrgreen:

多謝解答 =P
加油呀各位師兄!
siuchris
討論區新秀
討論區新秀

外號: CG菜鳥

文章lunlun » 6日 8月 2011年, 10:33

好想讀喔, 不過要開工, 唔知夜間課程個期o唔ok呢
夜間課程 單科$2,650
咁想學晒係咪 2,650 * 10個項目 :o ?

另外夜間課程係咪唔用得持續進修基金去讀 :-|

還有, 美術底要幾好先得 :( (我諗你地收生應該要有美術底?)
lunlun
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 6日 8月 2011年, 19:16

lunlun 寫:好想讀喔, 不過要開工, 唔知夜間課程個期o唔ok呢
夜間課程 單科$2,650
咁想學晒係咪 2,650 * 10個項目 :o ?

另外夜間課程係咪唔用得持續進修基金去讀 :-|

還有, 美術底要幾好先得 :( (我諗你地收生應該要有美術底?)

咁你不如申請全日制, 上唔到我既堂都可以 download 我d notes :lol:

都係嗰句, 搵設計系主任約個時間睇睇. 除左畫底之外, 主任要知道你工作會唔會太忙, 如果學完冇時間練, 好快會唔記得, 到頭來都係嘥錢, 我地唔想見到咁既情況 :wink:
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

下一頁

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客