[CGVS] " Monster " by Joey Chan

Competition Art Works
參賽者在此發放 WIP

[CGVS] " Monster " by Joey Chan

文章Joey Chan » 7日 2月 2005年, 03:15

參賽者可自行編輯此版 及 上載圖片 !!
頭像
Joey Chan
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

My frist layout

文章Joey Chan » 7日 2月 2005年, 23:32

My frist layout....but may be the final design.....
附加檔案
忘了是怎麼開始,也許就是對你的一種感覺,忽然間發現自己,已深深愛上你 ,真的很簡單!沒有後悔為愛日夜去跟隨,那個瘋狂的人就是我 !
頭像
Joey Chan
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 7日 2月 2005年, 23:35

:lol: 粉紅色 :wink: 很特別 :mrgreen:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

嘩好多高手呀....

文章Joey Chan » 8日 2月 2005年, 01:45

唉,見到咁多高手既作品,由其是Moc兄,真系好驚,真系要加把勁咯,不過見到咁多人用Lightwave黎砌野,心中把火又即刻番曬黎.......PSP呀........
附加檔案
忘了是怎麼開始,也許就是對你的一種感覺,忽然間發現自己,已深深愛上你 ,真的很簡單!沒有後悔為愛日夜去跟隨,那個瘋狂的人就是我 !
頭像
Joey Chan
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 8日 2月 2005年, 08:04

:o
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

實在進展得太慢La....

文章Joey Chan » 10日 2月 2005年, 06:20

其實設計重未有定案,竟然重去試shader,眼見其他人模型都差唔多砌好,我究竟想點,就連我自已都唔知.......
附加檔案
頭像
Joey Chan
討論區新秀
討論區新秀

文章HapZungLam » 10日 2月 2005年, 09:18

It looks like wax
頭像
HapZungLam
討論區主持
討論區主持

文章darkie » 10日 2月 2005年, 15:39

加加油! :P
darkie
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章leeho » 10日 2月 2005年, 18:44

:o
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章bbkill » 10日 2月 2005年, 22:53

looks like a monster in Doom1 ~~~~just remember it because it is hard to kill......

SSS MR?
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

One more test...

文章Joey Chan » 12日 2月 2005年, 02:55

橫掂都系做Test,今次不如做埋Texture La..... 怪物外型重諗緊...好痛苦呀....
附加檔案
頭像
Joey Chan
討論區新秀
討論區新秀

文章moc » 12日 2月 2005年, 03:59

見到啦.........呢個"臘"的質地....幾好喎......你用乜軟件...如果是LW...過兩度過我......因為我都將要整個咁樣的質地......
喂........
質地系要試............但唔系一開始就試........安排在三分一時段後會較好.....
如果你在構思造型........可以試下用自己的生活體驗.........想想喜愛的.......最怕的.......最憎的.............推算落去......會實在點...
除咗可以畫外.......仲可以用任何物料去堆砌輔助構思........泥膠.......或者在3D軟件內拉幾個粗物件來想像...............
唔好俾藉口自己去系咁試...............唔真正落手............只會一路拖結果完成唔到..................因為跟住都唔知有無其他事會打斷進度.....
快手........................各位.....................
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

多謝Moc的意見

文章Joey Chan » 12日 2月 2005年, 04:27

多謝Moc只的意見,其實我只系覺得我畫D怪物好Q版,所以想諗過真實款,好似勁D咁....仍然諗緊
附加檔案
頭像
Joey Chan
討論區新秀
討論區新秀

文章badBoy » 12日 2月 2005年, 05:08

如果只怪物質感做到好似你張圖o既血管咁樣, 應該幾正! :wink:
badBoy
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章leeho » 12日 2月 2005年, 10:26

:mrgreen:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

下一頁

回到 The 1st CGVS 比賽作品區

誰在線上