[CGVS] " Monster " by leeho

Competition Art Works
參賽者在此發放 WIP

文章leeho » 28日 2月 2005年, 15:18

Kenny Tse 寫:只怪獸好有星河戰隊的大甲蟲Feel , 正 ! :) :)

:wink: 星河戰隊個只勁好多 :wink:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章Kenny Tse » 2日 3月 2005年, 21:31

Do Your Best on Texture, you can make it like the Star Trooper's Monster ! Keep on going :) :)
頭像
Kenny Tse
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: AstroboyKT

文章leeho » 2日 3月 2005年, 22:43

:wink: 謝謝 :mrgreen:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章leeho » 8日 3月 2005年, 00:04

不太好的拆uv , :oops: :oops: :oops: 如何有辦法拆的好看一點 :oops: :oops: :oops: 其實有無網頁教人拆uv呢 :oops:
附加檔案
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Kenny Tse » 8日 3月 2005年, 00:13

也拆得不錯了 ! 連 help menu 也聲稱 , 拆得好UV 也為一種藝術 , 如果有人可Share一些高手的網頁 , 請多關照 :wink:
頭像
Kenny Tse
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: AstroboyKT

文章h2o » 8日 3月 2005年, 01:57

最緊要好似做中藥咁, 攤開哂出黎. 我見你個model 身同頭仲有d 地方炒埋一住, 咁樣會扯 texture. 背脊個d 一塊塊 project 左 uv 之後有 overlap 既位都要抆番出黎 :wink:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章leeho » 8日 3月 2005年, 19:20

h2o 寫:最緊要好似做中藥咁, 攤開哂出黎. 我見你個model 身同頭仲有d 地方炒埋一住, 咁樣會扯 texture. 背脊個d 一塊塊 project 左 uv 之後有 overlap 既位都要抆番出黎 :wink:

能教我拆 uv 常用指令 :oops: 可以嗎 :mrgreen:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章leeho » 8日 3月 2005年, 19:23

Kenny Tse 寫:也拆得不錯了 ! 連 help menu 也聲稱 , 拆得好UV 也為一種藝術 , 如果有人可Share一些高手的網頁 , 請多關照 :wink:

:oops: :oops: :oops: 自己感覺不太好 :oops:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 10日 3月 2005年, 03:21

我用既方法都比較蠢...... 系每粒 uv 咁樣 select, move 佢. 同埋自己系諗住張一塊皺左嘅布, 攤平佢黎做 :roll:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章leeho » 10日 3月 2005年, 11:50

h2o 寫:我用既方法都比較蠢...... 系每粒 uv 咁樣 select, move 佢. 同埋自己系諗住張一塊皺左嘅布, 攤平佢黎做 :roll:

:roll: 老是想有否直接方法簡單去拆UV :wink: 謝謝 :mrgreen:想問您有否參賽 :mrgreen:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章晚城 » 10日 3月 2005年, 12:54

不錯哦! :) 加油!
星光月影,1代晚城----http://www.001d.com/
頭像
晚城
討論區新秀
討論區新秀

文章evildragon_lee » 10日 3月 2005年, 14:29

leeho 寫:不太好的拆uv , :oops: :oops: :oops: 如何有辦法拆的好看一點 :oops: :oops: :oops: 其實有無網頁教人拆uv呢 :oops:

若網格太復雜 不方便手動調 可以試試relax uvs啊
http://www.mayafaq.com/tutorial_pages/texture/uv3.htm
evildragon_lee
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 10日 3月 2005年, 17:32

evildragon_lee 寫:
leeho 寫:不太好的拆uv , :oops: :oops: :oops: 如何有辦法拆的好看一點 :oops: :oops: :oops: 其實有無網頁教人拆uv呢 :oops:

若網格太復雜 不方便手動調 可以試試relax uvs啊
http://www.mayafaq.com/tutorial_pages/texture/uv3.htm

無限感激謝謝 :mrgreen:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 11日 3月 2005年, 03:20

leeho 寫: :roll: 老是想有否直接方法簡單去拆UV :wink: 謝謝 :mrgreen:想問您有否參賽 :mrgreen:

我唔參加得架..... d人實話造馬啦 :lol:
另外我仲有其他野繁忙中, 想黎陪跑都唔得 :mrgreen:
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章DeathK » 11日 3月 2005年, 08:59

:wink: 又學到新東西了 :mrgreen: ......加油
我就是我~~~
頭像
DeathK
討論區新秀
討論區新秀

上一頁下一頁

回到 The 1st CGVS 比賽作品區

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客