點解想請問一下點可以將遠景都rend 得清楚d 哦..依家睇落好唔自然

有關 Lighting 及 Rendering 技巧討論

版主: h2o

文章story_koo » 10日 11月 2007年, 12:59

h2o 寫:storyboard 都系早排先開班..... 籌備中既系 advance modeling, advance motion & advance lighting 三個 courses, 相信要下年頭先出.....

我之前都系系香港生產力促進局讀d好 basic既 maya course,咁呢個advance課程,我讀會不會太勉強?
story_koo
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 10日 11月 2007年, 13:28

講真..... 我自己都有教 maya foundation 既 short course.... (你系我既學生??)

如果自己冇 keep 住用 maya 就上 advance course, 一定死硬! 即系只靠上堂小小時間掂下 maya, 完左 course 之後又有一段長時間冇再用 maya 呢, 會連 basic 野都唔記得, 咁樣上 advance 好難跟得到.

上 advance course 我地都有小小要求, 就系每個 week 都要抽d 時間做功課, research... etc. 如果 expect 讀過 advance course 會有進步, 就要自己付出相應時間.
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章kinsonlau » 10日 11月 2007年, 19:28

咁讀advance course 有無咩要求...例如限定要讀過其他foundation course 之類架??
別被工作牽著鼻子走..
kinsonlau
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 10日 11月 2007年, 23:58

一定要識 3d..... max, maya 都冇所謂, 因為我地由 interface 講起 (當然只集中講有關既 tools)

如果有 keep 住玩 3d, 1年年資都 ok 既 :wink:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章kinsonlau » 25日 1月 2008年, 00:47

h2o 寫:講真..... 我自己都有教 maya foundation 既 short course.... (你系我既學生??)

如果自己冇 keep 住用 maya 就上 advance course, 一定死硬! 即系只靠上堂小小時間掂下 maya, 完左 course 之後又有一段長時間冇再用 maya 呢, 會連 basic 野都唔記得, 咁樣上 advance 好難跟得到.

上 advance course 我地都有小小要求, 就系每個 week 都要抽d 時間做功課, research... etc. 如果 expect 讀過 advance course 會有進步, 就要自己付出相應時間.

advance animation 系唔系即是依個呀??!
http://www.hktrainingonline.com/chi/training/detail.cfm?itemcode=40079007
別被工作牽著鼻子走..
kinsonlau
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 25日 1月 2008年, 01:25

唔系....
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章story_koo » 25日 1月 2008年, 15:36

h2o 寫:唔系....

咁個course幾時有,唔想miss左
story_koo
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 25日 1月 2008年, 19:56

.... um..... 要等學校 approve......不過佢地比較 concern 人數方面..... :roll:
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章kinsonlau » 25日 1月 2008年, 21:19

h2o 寫:.... um..... 要等學校 approve......不過佢地比較 concern 人數方面..... :roll:

wa...咁今年大唔大機會會開成呀 :?: :?:
別被工作牽著鼻子走..
kinsonlau
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁

回到 ■ Lighting & Rendering

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客