第一次POST作品^^

有關 Lighting 及 Rendering 技巧討論

版主: h2o

第一次POST作品^^

文章story_koo » 15日 2月 2009年, 14:47

呢張圖系我用一個圓球體放fg,再系金屬框燈既位置打spot light的.
我想問下覺得呢張圖有咩改善既地方?
同埋如果你地如果要幫呢舊野打燈會點打? 小弟試過想用GI,所太open舊野,所以無得俾d gi反彈,作用好似不大...
附加檔案
story_koo
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章ownartx » 2日 12月 2009年, 02:29

想表達? 真實感? 主體? 這公司?

先是金屬框的反射不好看.就算是青天都可以有變化,變化可由你創造的.
主體和背景chi 左.分唔開,看上眼十分辛苦 :o, 地面爆光,
整體都太光,暗位不夠,開了GI也沒有什麼得著.
沒有立體感,燈光光暗變化,景深,色彩運用.. 主體..Glow Effect 用的不好..
ownartx
討論區新秀
討論區新秀

文章ownartx » 2日 12月 2009年, 02:31

wa ..........看一看原來都 成年前既post......都在面...
ownartx
討論區新秀
討論區新秀

文章story_koo » 3日 12月 2009年, 14:18

ownartx 寫:想表達? 真實感? 主體? 這公司?

先是金屬框的反射不好看.就算是青天都可以有變化,變化可由你創造的.
主體和背景chi 左.分唔開,看上眼十分辛苦 :o, 地面爆光,
整體都太光,暗位不夠,開了GI也沒有什麼得著.
沒有立體感,燈光光暗變化,景深,色彩運用.. 主體..Glow Effect 用的不好..

其實是幫一間公司設計一個exihibition booth, 我都唔知點解, 將個鏡面加左bevel時, 個反射即刻唔好睇
story_koo
討論區新秀
討論區新秀

回到 ■ Lighting & Rendering

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客