急,唔該!預4千到做3D繪圖!已加出機報告 in 21-5-2009

Computer Technology + Hardware Talk
各位可在此處交流及討論有關電腦硬件、系統及技術上的問題

版主: Cyber Oxygen

文章supercat7xx » 26日 5月 2009年, 13:02

真的很久無上來. 不過一上來就見到有人寫笑話. 唉~! 就觀摩下啦~! :mrgreen:
supercat7xx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章dontkown » 26日 5月 2009年, 23:12

supercat7xx 寫:真的很久無上來. 不過一上來就見到有人寫笑話. 唉~! 就觀摩下啦~! :mrgreen:

我都想請教下你有咩咁好笑?
我都想聽下你獨到既見解~~~
願閒其詳!
dontkown
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 26日 5月 2009年, 23:19

supercat7xx 寫:真的很久無上來. 不過一上來就見到有人寫笑話. 唉~! 就觀摩下啦~! :mrgreen:

:mrgreen:

我都好想知道 .... 高人
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章dontkown » 26日 5月 2009年, 23:23

dontkown 寫:

願閒其詳!

補多句,唔通有人覺得我問既野好好笑咩?
dontkown
討論區新秀
討論區新秀

文章leeho » 26日 5月 2009年, 23:36

dontkown 寫:
dontkown 寫:

願閒其詳!

:wink:
唔好咁敏感啦 , 咁多人系依個板面發表意見 , 可能笑緊我呢 ?
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章dontkown » 28日 5月 2009年, 01:33

leeho 寫:
dontkown 寫:
dontkown 寫:

願閒其詳!

:wink:
唔好咁敏感啦 , 咁多人系依個板面發表意見 , 可能笑緊我呢 ?

邊會,我好正常,無咁敏感,咁唔知兄台覺得我呢部電腦既組合又點呢?
話曬自己都新手一名,我諗多發問唔會覺得我青山走出來掛?
Anyway,覺得我問既野巖睇就睇,唔巖睇既咪當瘋人瘋語!行過就算,我都無所謂~~~
dontkown
討論區新秀
討論區新秀

文章Dxxk Mx » 30日 5月 2009年, 20:13

jacky1987hk 寫:
dontkown 寫:各位,我今日出左機啦!

CPU: Q8200 $ 1,300.00
MB: ASUS P5QL P43 $700
Display Card: Galaxy Gefore GTS250 AC W HDMI DDR3 1GB DDR3 $1180
Ram: Corsair twin 2 x 2GB $430
Hark dist: WD 640GB $475
DVD : LG $185
Power: 2the max GPA510 500W $480
Case $265

計埋人工,全部計$5165

搵笨list......仲要成5千銀...

我最唔鍾意粒u.......又cheap~又貴.......
如果我用完全有被搵笨ge感覺~~

全文最攪笑地方 :lol:
頭像
Dxxk Mx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章macrossmo » 30日 5月 2009年, 22:03

Dxxk Mx 寫:

Display Card: Galaxy Gefore GTS250 AC W HDMI DDR3 1GB DDR3 $1180
Ram: Corsair twin 2 x 2GB $430
Power: 2the max GPA510 500W $480
Case $265

我最唔鍾意粒u.......又cheap~又貴.......

完全同意
頭像
macrossmo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 無陳

文章zodiac » 31日 5月 2009年, 15:07

macrossmo 寫:
Dxxk Mx 寫:

Case $265

完全同意

條友識鬼咩, 5K 買料砌成部機又要display card, 又要HD, 用咩牌子都系咁上下架啦. 真系叻既就唔會潛咗水唔見人.

"我最唔鍾意粒u.......又cheap~又貴......." "如果我用完全有被搵笨ge感覺~~"
俾你jacky1987hK 有勁既u又點, 做出黎既野 pentium 3 都俾多你, 洗鬼用咩quad. 如果唔系行唔起Maya, 你d 野用Petium 133都夠有突. 鬼唔知i7仲勁, 人地要求平為主要 , 9唔Q答8, 食米唔知米價

圖檔
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章supercat7xx » 1日 6月 2009年, 10:37

出錯post :mrgreen:
最後由 supercat7xx 於 1日 6月 2009年, 11:13 編輯,總共編輯了 1 次。
supercat7xx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章supercat7xx » 1日 6月 2009年, 11:13

dontkown 寫:

願閒其詳!

你唔好理我笑乜 ? 總知唔系笑你, 得未呀 ?
好多人都系3千幾蚊貨仔出機做動畫玩 3d 啦. 所以唔覺有何問題喎.
supercat7xx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章zodiac » 1日 6月 2009年, 14:31

supercat7xx 寫:
dontkown 寫:

願閒其詳!

好多人都系3千幾蚊貨仔出機做動畫玩 3d 啦. 所以唔覺有何問題喎.

好多人出3千幾?點出, 我都想聽嚇你既獨到見解, 免得我下次出部貴過3千既俾人笑.
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章qoola » 1日 6月 2009年, 14:43

每年既電腦都系

2-3k 等於上年 3-6k

3-6k 等於上年 6-10k

6-10k up 每年最 top

@@.. 年年都系咁....有乜好嘈
承接各類 3D 繪圖工作 (卡通 , 室內 , 產品)
http://www.chchc.com
http://blog.chchc.com
http://ccchan.cgsociety.org

@﹏@|||
頭像
qoola
討論區新秀
討論區新秀

文章zodiac » 1日 6月 2009年, 15:05

qoola 寫:每年既電腦都系

2-3k 等於上年 3-6k

3-6k 等於上年 6-10k

6-10k up 每年最 top

@@.. 年年都系咁....有乜好嘈

冇乜好嘈, 但又嘈埋一份 , 再加多個自己既definition :lol:
3-6k, 6-10K 本身既range 都已經唔細, 講咗等於冇講
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章supercat7xx » 1日 6月 2009年, 23:09

zodiac 寫:
supercat7xx 寫:
dontkown 寫:

願閒其詳!

好多人出3千幾?點出, 我都想聽嚇你既獨到見解, 免得我下次出部貴過3千既俾人笑.

噢~! 好難怪你會唔信. 可能你只面對高級野啦~!
你只要多點去其他討論區觀摩下班蠢人你就知點解我會這樣寫. 由其 hk pc 果邊.
supercat7xx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁下一頁

回到 電腦科技及硬件討論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客