[新聞] CG-Forum.com 最新版本 2006 !!

Cg-Forum 的公告及發表

版主: ZU

文章S'tephen » 24日 4月 2006年, 01:17

字型顏色:不再在select 文字後,打開顏色選項時自動產生編碼 [ color=red ][ /color ]。
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章ZU » 24日 4月 2006年, 01:53

:o 有咁o既事 ???
...好 ...

FIX 左 喇

... 你試試 :mrgreen:
頭像
ZU
創辦人
創辦人

外號: CG 窮人協會榮譽會長

文章moc » 29日 4月 2006年, 19:30

我呢...
覺得改版後.....
個版頭好累聚嚇..........
不過呢個唔系問題所在....
我發現....無咗以前位於版面中下那排.....新發貼或回貼的更新訊息......
現在咁樣都唔知有邊個新貼........
你知啦....
我地呢庭...分分鍾幾廿萬上落............點可能逐貼摷.........
唯有走人.....
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 29日 4月 2006年, 20:16

加個 rss bookmark 會方便d :mrgreen:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章ZU » 30日 4月 2006年, 01:34

moc 寫:我發現....無咗以前位於版面中下那排.....新發貼或回貼的更新訊息......
現在咁樣都唔知有邊個新貼........

:arrow: 你 login 左就有 | 最新文章 | 系頂頭 , 有成 20 個最新文章, 比以前更多...
即使你幾廿萬上落... 都可以一睇就知有乜新文章 !!!

:mrgreen:
希望各位 多d上黎喇 , 上黎又多d出下聲 ,
Forum 實在好多 cd-rom ..... :-|
頭像
ZU
創辦人
創辦人

文章h2o » 30日 4月 2006年, 02:12

好多都 upgrage 左做 dvd-rom :lol:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

加左個 FireFox Live Bookmark (新增即時書簽)

文章ZU » 30日 4月 2006年, 19:25

h2o 寫:好多都 upgrage 左做 dvd-rom :lol:

今年會變埋 HDDVD / Blu-ray -rom ..... :cry:

:arrow: 加左個 FireFox Live Bookmark (新增即時書簽)

圖檔

圖檔icon ,可以加入"書簽工具列"中 , 得閒按"更新"就得 .

不過都系果句 , 睇完請出下聲
:mrgreen:
頭像
ZU
創辦人
創辦人

文章h2o » 30日 4月 2006年, 19:51

FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章moc » 1日 5月 2006年, 00:03

啊...了解.....
不過我都系用番個...最頂的"最新文章"按鍵.....
喂...不過呢.......個按鈕做乜唔整搶眼點........或唔同色?你唔講.....真系唔覺......
雖然我上有眼....下有眼.....但就真系睇唔到個按鈕...........
可能好多弟兄姐妹同我一樣...................
不過佢地睇唔到.............又唔出聲.............
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

MCVS

文章ZU » 3日 5月 2006年, 00:44

圖檔

CG-Forum 2006 版 上場第一件大事出爐 .
就系 同 HKMUG (Hong Kong Max User Group) Forum 聯盟 .

而隨即又舉行 MCVS 定期比賽 .
呢個比賽第一次就送 xbox 360 .

如果大家希望呢個比賽 keep 住有就請大家踴躍支持 ,
( 無人玩就無sponser 架喇 :wink: )

我自己都好恨有部 xbox 360 :cry:

大家努力喇 :mrgreen:

:arrow: 請即到比賽網站 :!:
頭像
ZU
創辦人
創辦人

文章moc » 3日 5月 2006年, 01:04

嘩.......Xbox360喎~~~~~~
唔......
".........合作定期舉辨網上CG比賽;目的在於發掘更多CG人材,亦希望藉互相交流及提升技術的好機會"
"作品必需使用Autodesk® 3ds Max® 為主要制作軟件"
.....
噢~~~~~~~
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Vantage » 3日 5月 2006年, 09:27

嘩! 其待已久的賽事, 各max人加油啊!!
Vantage
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章S'tephen » 15日 5月 2006年, 16:45

煩請Zu 兄!

可否在最新文章那頁,的[ 最近文章 ] 那行字旁加上 Cg-Forum.com 首頁

因為當去到最新文章那頁,很多時突然想退回 首頁查看,但沒有那按鍵,很不方便。

你有無發覺每一個版左上是有 Cg-Forum.com 首頁那行字。所以我慣性會按那行字,來退回 首頁

希望你明白及修正。謝謝!
最後由 S'tephen 於 15日 5月 2006年, 16:48 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章S'tephen » 15日 5月 2006年, 16:47

頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 15日 5月 2006年, 17:01

我覺得無乜野喎,可能已經慣左。因為有好多forum 都系用緊差唔多o既方式,上面有最新文章可以選擇,已經系一個相當體貼o既做法黎架啦,比少少時間習慣下,個個forum 都有佢少少特式,容易d 分辯丫嘛。 :wink: :wink:
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

上一頁下一頁

回到 Cg-Forum 消息發表

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客