Little Gobie...

Film / Commercial / TV / Animate / Game Trailer / Short
不論新、舊、傳統 或 CG 電影/ 電視 / 廣告 / 短片,只要你有興趣,,這裡也讓你發表個人意見 !

Little Gobie...

文章mUser » 8日 11月 2010年, 01:43

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5nyLgCwEHps[/youtube]

甚少見一套電影在上影前一個月都未有正式的預告片,甚至連中文戲名都未有聽聞。
上了百老匯 , UA 等網站找"即將上映"都唔見有,有人話如果唔係去"翠華"食過野都唔知有呢套卡通。

奇哉 ! 奇哉 !
mUser
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: Little Gobie...

文章陳根 » 8日 11月 2010年, 09:37

我欣賞呢段多d 。唔係因為d 女dancer...係因為成個setting o既"專業程度"。令我睇左五秒之後都唔忍心睇埋落去。
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZFnOQ3RSbw4&feature=player_embedded#at=12[/youtube]
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

文章風之谷 » 8日 11月 2010年, 11:51

會唔會係delay o左呀?
風之谷
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 呀峰

文章CraZ3D » 8日 11月 2010年, 12:22

條 Teaser 堅定流 ? :lol:
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

文章CraZ3D » 20日 11月 2010年, 00:43

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=n1Yl-r2Q1lg[/youtube]

堅既...
叫"反斗高比反轉聖誕城3D"...
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章mUser » 21日 11月 2010年, 03:46

終於都做下宣傳,佢地個檔期唔錯,同星期無其他動畫電影,成個聖誕唯一一套全3D的動畫都只有較成人的Megamind一套。

2010/12/04 - 小雙俠卡通電影 Yatterman Animation Movie
2010/12/04 - 名偵探柯南漆黑的追跡者 Detective Conan
2010/12/11 - 反斗高比玩轉聖誕城 Liitle Gobie
2010/12/18 - 爆旋陀螺‧鋼鐵戰魂大電影 Metal Fight Beyblade The Movie
2010/12/18 - 毛百萬 Megamind
2010/12/25 - 借東西の小矮人 - 亞莉亞蒂 Karigurashi no Arrietty

P.S. 我重覆睇左好多次套預告,唔明點解會放1:17 那個shot秒入條預告度 :)
mUser
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章gatchaman » 21日 11月 2010年, 20:36

其實 Little Gobie 做得唔錯,總比意馬做的gatchaman好,

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pouTR2ngYs8&feature=related[/youtube]
gatchaman
討論區新秀
討論區新秀

外號: gatchaman

文章mUser » 22日 11月 2010年, 18:31

gatchaman 寫:其實 Little Gobie 做得唔錯,總比意馬做的gatchaman好,

何止!? 我個人認為做得好過Toy Story 3 ,單看預告已經非常吸引,可惜宣傳攻勢較遲,否則必成今年動畫票房之軍!! 我估計本地票房最少都過2千萬 。同埋隻小高比咁鬼可愛,齋賣公仔都發達啦 !!
mUser
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章YDS » 23日 11月 2010年, 14:05

何止!? 我個人認為做得好很過 <<阿凡達>> 呀!PK!!!!不如齋賣公仔啦 !!
OR 不如賣飛送奶油豬 妤很過啦!!
我撐你.............. !!
YDS
討論區新秀
討論區新秀

文章mUser » 23日 11月 2010年, 18:11

YDS 寫:何止!? 我個人認為做得好很過 <<阿凡達>> 呀!PK!!!!不如齋賣公仔啦 !!
OR 不如賣飛送奶油豬 妤很過啦!!

<<阿凡達>>....唔...我諗"反斗高比"還差少少,但只係差好少,大慨只係因為一套講藍色人,另一套係講藍色鹿o既差別,而且兩套都有隻飛龍,但"反斗高比"應該更具教育意義,所以全球票房可能勁過<<阿凡達>>
mUser
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 24日 11月 2010年, 12:12

跟番上面回應o既語言邏輯,我會講... 我會叫哂我所有認識o既人入場睇呢套動畫,因為單睇trailer 已經覺得套戲係香港人o既驕傲黎。.... 而且.....仲有.....
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

文章kaworuonline » 24日 11月 2010年, 12:39

陳根 寫:我欣賞呢段多d 。唔係因為d 女dancer...係因為成個setting o既"專業程度"。令我睇左五秒之後都唔忍心睇埋落去。
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZFnOQ3RSbw4&feature=player_embedded#at=12[/youtube]

好勁既舞蹈, 好專業既dancer
最後由 kaworuonline 於 24日 11月 2010年, 12:44 編輯,總共編輯了 1 次。
kaworuonline
討論區新秀
討論區新秀

文章kaworuonline » 24日 11月 2010年, 12:40

我用返我自己既語言邏輯, 最近睇過一d中學生既比賽作品,而家再睇到"反斗高比", 驚訝d中學生既技術,美感進步速度奇快,已經超越香港業界水平,不消一年半載,香港中學生(到時既業界新血)一定可以做出<<阿凡達>>此等成績!!!!
kaworuonline
討論區新秀
討論區新秀

文章CraZ3D » 24日 11月 2010年, 17:33

YDS 寫: 不如賣飛送奶油豬 妤很過啦!!

原來真係有優惠 >>>>

優惠 : 購買2張(港幣$160) 戲票即享買2送1優惠
於上映期間憑2張《反斗高比玩轉聖誕城 3D》票尾到翠華餐廳可作$20使用。

都有成2百人讚好架 !!!
http://www.facebook.com/pages/Little-Gobie-3D/160811890603116

圖檔
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 影 片 討 論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客