用NDS畫野!

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

用NDS畫野!

文章wkin99 » 22日 11月 2007年, 08:31

NDS除了打機,原來還可以當Sketch Book畫野,經DBlog友介紹,再上有關網站看看,有D用家既作品水准超厲害! :o

圖檔

圖檔

圖檔
NDS繪畫軟件“Colors”網頁
http://www.collectingsmiles.com/colors/

Online gallery
http://colors.brombra.net/index.php
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章陳根 » 22日 11月 2007年, 09:36

仲有畫o既過程睇番呢下野正丫嘛。Thx Kin sir。 :wink:
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

文章stantang » 22日 11月 2007年, 09:48

One more reason to buy NDS... if I have the money... :oops:
dig deep, think deeper
頭像
stantang
討論區主持
討論區主持

文章Copyplus » 22日 11月 2007年, 10:15

好正既software可以一路搭車一路畫~~~~咁巖學緊畫畫~~~~
......if you think you can you can......
Copyplus
討論區新秀
討論區新秀

文章wkin99 » 22日 11月 2007年, 16:26

gallery 裡面有D作品好精細,以NDS咁細畫面都畫到咁,真難想像,吾知個軟件有無放大縮小功能。

我無PC機,所以都要遲D先試玩到,邊位試過就上來報告下啦。

根哥:咩連你都叫我Sir! :lol: !吾敢當呢。 :lol:
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章陳根 » 22日 11月 2007年, 16:28

wkin99 寫:根哥:咩連你都叫我Sir! :lol: !吾敢當呢。 :lol:

你應得o既。 :lol: :lol: :lol: :lol:
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

文章S'tephen » 22日 11月 2007年, 17:11

(左) 個介面幾方便!有一面用作 color table。

圖檔 圖檔

(右) 有無得 undo。 :mrgreen: 但我估點都好過 photoshop 1.0
頭像
S'tephen
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章wkin99 » 22日 11月 2007年, 17:20

S'tephen 寫:(左) 個介面幾方便!有一面用作 color table。
(右) 有無得 undo。 :mrgreen: 但我估點都好過 photoshop 1.0

系播,有zoom in,out,正!畫野可以精細得多,無undo重好,練到落筆准D。!

以後去寫生就帶埋部NDS啦。 :mrgreen:
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 22日 11月 2007年, 17:28

用 NDS 寫生幾好玩 bor...... 不過我冇 NDS 呢.....
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章add2740 » 22日 11月 2007年, 20:32

NDS睇黎真系月黎月正,之前已經聽講可以裝ai,e家仲可以draw,低買 :lol:
add2740
討論區新秀
討論區新秀

文章moc » 22日 11月 2007年, 22:37

喂....
實際上...都系玩一陣熱潮嗜....
如果你有PPC....多年前就有....軟件可以....畫.....有免費有....有收費軟件.....都可以系網上搵到...............功能超強.....號稱迷你.....photoshop......
唉........可惜都只系...有熱誠玩一陣嗜........
PPC...仲可以玩埋......繪動畫.........
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章wkin99 » 22日 11月 2007年, 23:28

add2740 寫:NDS睇黎真系月黎月正,之前已經聽講可以裝ai,e家仲可以draw,低買 :lol:

可以裝ai! :o 會否有3D攪呢?
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章moc » 23日 11月 2007年, 04:17

wkin99 寫:
add2740 寫:NDS睇黎真系月黎月正,之前已經聽講可以裝ai,e家仲可以draw,低買 :lol:

可以裝ai! :o 會否有3D攪呢?

如果NDS的系統系.....屬於Linux..window mobile..一類...就可以玩埋3D...
因為Blender有個手提機版本.....真系見過個示范片..個鬼佬系PPC...建模....雖然只系低面.....不過都好驚爆....
順帶一提.....PPC..都有埋一個類近ai的軟件....我就真系用過....再轉返入台面機AI內...
現在NDS..好似系搬曬PPC項目入去...
NDS用咩系統呀..有無人知?
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 18 位訪客