香港CG界巨頭東尼最新大作暴光!一定要睇!

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

文章cloud1327 » 7日 12月 2007年, 21:55

我看得出e個系xsi做的 :o
cloud1327
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章Vector » 9日 12月 2007年, 17:28

你地所講o個位tony有冇落手做? 如果唔系d咁既qaulity做既人都要負啲責任
Vector
討論區新秀
討論區新秀

文章e65nokia » 10日 12月 2007年, 16:15

Vector 寫:你地所講o個位tony有冇落手做? 如果唔系d咁既qaulity做既人都要負啲責任

佢最叻吹水.落口做就會...成日話Imagx 既忍者x唔靚,d model 難睇,d texture 假架啦,佢用個d animator,字都唔識多只,trainning 兩days 就開工,d quality 就實正啦.

用XSI 做!? 佢只會用十九幾年前既softimage3d ,依家d software佢識講唔識用,早d retire 好過啦!
e65nokia
討論區新秀
討論區新秀

文章風之谷 » 27日 12月 2007年, 11:23

請問以上作品

是多少人?
花了多少時間?

制作出來的呢?

個人感覺:

2名學生.....花了5個月時間...不眠不休的....努力制作出來

如果是這樣的話....我給他們 65分.....
還有好多進步空間呢~

(我不知實情的....勿打我)
風之谷
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 呀峰

文章sinland » 20日 3月 2008年, 14:50

風之谷 寫:請問以上作品

是多少人?
花了多少時間?

制作出來的呢?

個人感覺:

2名學生.....花了5個月時間...不眠不休的....努力制作出來

還有好多進步空間呢~

以下只是我個人的感受:
我剛剛離開了這公司,其實這作品,是有很多人負出了不少的時間及精神,不眠不休的去制作.但因為人手太少了~
我離開了這公司,亦會離開3d界(心死了),不過,希望日後香港的動畫界會有更多有heart的人材出現,只要大家都是想制作好的東西,我都會支持的~加油!!仍在努力的戰友~~ :evil:
頭像
sinland
討論區新秀
討論區新秀

文章風之谷 » 25日 3月 2008年, 22:58

為什麼要死心?
風之谷
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 呀峰

文章macrossmo » 26日 3月 2008年, 00:27

風之谷 寫:為什麼要死心?

唔好諗!
頭像
macrossmo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 無陳

文章Dxxk Mx » 26日 3月 2008年, 20:39

唔好諗! 只要做!

[flash width=400 height=300 loop=false]http://www.youtube.com/v/Q4aFEWbF05M&hl[/flash]
頭像
Dxxk Mx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章macrossmo » 26日 3月 2008年, 21:31

Dxxk Mx 寫:唔好諗! 只要做!

咦....你咪傳說中既Dxxk Mx......
頭像
macrossmo
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 無陳

文章leeho » 27日 3月 2008年, 10:17

Dxxk Mx 寫:唔好諗! 只要做!

[flash width=400 height=300 loop=false]http://www.youtube.com/v/Q4aFEWbF05M&hl[/flash]

:mrgreen:
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章郭畫 » 1日 5月 2009年, 00:58

sinland 寫:
風之谷 寫:請問以上作品

是多少人?
花了多少時間?

制作出來的呢?

個人感覺:

還有好多進步空間呢~

以下只是我個人的感受:
我剛剛離開了這公司,其實這作品,是有很多人負出了不少的時間及精神,不眠不休的去制作.但因為人手太少了~
我離開了這公司,亦會離開3d界(心死了),不過,希望日後香港的動畫界會有更多有heart的人材出現,只要大家都是想制作好的東西,我都會支持的~加油!!仍在努力的戰友~~ :evil:

好明白你點解會死心
郭畫
討論區新秀
討論區新秀

上一頁

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客