換電腦!急!用開AMD來畫3D的請入一入來!

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

換電腦!急!用開AMD來畫3D的請入一入來!

文章zeri » 16日 4月 2010年, 22:05

用開3Ds MAX2009同maya這兩只軟件,
但部腦已經差不多夠鍾,
所以要盡快換過部.
請問用AMD的CPU來開這兩只軟件會不會出現問題???
zeri
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 16日 4月 2010年, 23:04

唔會 :wink:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章zeri » 16日 4月 2010年, 23:31

h2o 寫:唔會 :wink:

請問,
是否連他們的插件也不會出現問題?
zeri
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 16日 4月 2010年, 23:35

好少可會因為 cpu 而令你用唔到 softwares or plugins.

反而你要小心揀 display card & OS.
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章zeri » 16日 4月 2010年, 23:43

h2o 寫:好少可會因為 cpu 而令你用唔到 softwares or plugins.

反而你要小心揀 display card & OS.

那麼display card用ATI的可以嗎?
之前買了一張ATI的工業卡FIREPRO V5700的說....
不知道是否合用....
OS打算升上windows 7的64 bit專業版.
zeri
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 16日 4月 2010年, 23:58

雖然我唔系咁鍾意 ATI, 照咁睇 v5700 應該冇咩問題

win7 64bit.... 系要小心d 舊 version software or plugin 用唔到, 如果真系有問題就試下 xp compatible mode

用 64bit 就裝多d ram 喇, 依家 d program 越來越大食!
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客