港產特技大作 - 機械俠 Poster

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

文章sobig » 8日 8月 2009年, 21:40

wkin99 寫:圖檔
圖檔

重意為只是學生習作,但以見這兩幅用落地鐵廣告. :o

特技大作final poster :oops:
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章cktm20xx » 8日 8月 2009年, 23:04

我終於系地鐵度見到張poster, 張poster都ok, 我諗套片都幾好睇,希望香港多出多部fx類片 support!
cktm20xx
討論區新秀
討論區新秀

文章soSmall » 10日 8月 2009年, 14:31

機器俠制作特輯 6

原來間特技公司十年前己經想拍機械人既戲~

[flash width=640 height=385 loop=false]http://www.youtube.com/v/ctcJpV8LC1U[/flash]
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章cktm20xx » 10日 8月 2009年, 19:31

D制作人員邊個來O架, 系唔系好出名O架, 好鬼生面口O番~
cktm20xx
討論區新秀
討論區新秀

文章Stupid » 10日 8月 2009年, 21:07

cktm20xx 寫:D制作人員邊個來O架, 系唔系好出名O架, 好鬼生面口O番~

下... 你系真唔系呀小朋友?!
Stupid
討論區新秀
討論區新秀

文章johngalliano » 10日 8月 2009年, 21:24

soSmall 寫:機器俠制作特輯 6

原來間特技公司十年前己經想拍機械人既戲~

[flash width=640 height=385 loop=false]
http://www.youtube.com/v/ctcJpV8LC1U[/flash]

香港就系奇怪, 好鍾意好認真咁抄人野, 功夫+transformer+AI+靚女做丑角,...如果套戲賣座對我地cg制作人是好事還是壞事呢?....
johngalliano
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章soSmall » 10日 8月 2009年, 22:16

Stupid 寫:
cktm20xx 寫:D制作人員邊個來O架, 系唔系好出名O架, 好鬼生面口O番~

咁即系邊個來O架? :o
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章soSmall » 10日 8月 2009年, 22:39

吾知劉導演拍吾拍到D機械人好似呢段片咁攪笑呢?

[flash width=640 height=505 loop=false]http://www.youtube.com/v/uLbJ8YPHwXM[/flash]
最後由 soSmall 於 10日 8月 2009年, 23:59 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 10日 8月 2009年, 23:46

soSmall 寫:
Stupid 寫:

咁即系邊個來O架? :o

佢地幾個比較低調麻 :lol:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章bc_ip2004 » 11日 8月 2009年, 00:51

主攻大陸,香港收唔收得唔緊要,話之你講咩...D poster真系正到呢...
bc_ip2004
討論區新秀
討論區新秀

文章wkin99 » 11日 8月 2009年, 01:24

bc_ip2004 寫:主攻大陸,香港收唔收得唔緊要,話之你講咩...D poster真系正到呢...

咁又系播,麥兜都收幾千萬啦,不如我地組班,殺入大陸搵銀啦. 8)
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章h2o » 11日 8月 2009年, 01:50

當年 <情癲大聖> 大陸都過 7000萬, 日本有 30億圓 (~8000萬 HKD)... 爛戲又點呀, 總之去到呢兩度 + 台灣上映, 有明星, 仲有錢做宣傳就得啦 :lol:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章wkin99 » 11日 8月 2009年, 01:54

h2o 寫:當年 <情癲大聖> 大陸都過 7000萬, 日本有 30億圓 (~8000萬 HKD)... 爛戲又點呀, 總之去到呢兩度 + 台灣上映, 有明星, 仲有錢做宣傳就得啦 :lol:

頂!真系分到幾個%都夠收山啦,系香港都唔知捱到幾時!!!! :-?
最後由 wkin99 於 11日 8月 2009年, 13:30 編輯,總共編輯了 1 次。
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章soSmall » 11日 8月 2009年, 12:32

機器俠 Opening

[flash width=480 height=385 loop=false]http://www.youtube.com/v/MLNSz4k6w9g[/flash]
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章sobig » 11日 8月 2009年, 12:43

h2o 寫:當年 <情癲大聖> 大陸都過 7000萬, 日本有 30億圓 (~8000萬 HKD)... 爛戲又點呀, 總之去到呢兩度 + 台灣上映, 有明星, 仲有錢做宣傳就得啦 :lol:

嘩...好似好international
一般電影sell幾樣野, 明星, story or 特技,
今次好似三樣都sell哂
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

上一頁下一頁

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客