港產特技大作 - 機械俠 Poster

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

文章Andrew Lee » 12日 8月 2009年, 14:19

cktm20xx 寫:嘩! 估唔到佢抄到咁, 真系唔可以接受...呢D咁O既侵權行為, 比盜版同BT更加可恥 :evil:

又未必系抄既, 等 d 兄弟查下單野先講
www.andrewlee.hk
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

外號: Andrew Lee

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章leeho » 12日 8月 2009年, 16:27

:mrgreen: 出色 ! 非常出色 ! 創作不一定要全新 , 可以全抄都可以 , 如何保8看

此便知......
頭像
leeho
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章wkin99 » 12日 8月 2009年, 20:27

Andrew Lee 寫:
cktm20xx 寫:嘩! 估唔到佢抄到咁, 真系唔可以接受...呢D咁O既侵權行為, 比盜版同BT更加可恥 :evil:

又未必系抄既, 等 d 兄弟查下單野先講

咪系,話唔系原作者一雞兩吃都唔定呢. :mrgreen:
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章soSmall » 13日 8月 2009年, 00:12

系Facebook發現左一個十分討厭的新Group

"支持香港電影,罷睇爛片[機器俠]!!!"
http://www.facebook.com/group.php?gid=112444184402&ref=search&sid=550177523.176652772..1

我留左言吊個Admins、點知立即被拒Del左我個留言、谷鬼氣!
討論東西都系CG-Forum最好~
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章zodiac » 13日 8月 2009年, 00:42

soSmall 寫:系Facebook發現左一個十分討厭的新Group

http://www.facebook.com/group.php?gid=112444184402&ref=search&sid=550177523.176652772..1

我留左言吊個Admins、點知立即被拒Del左我個留言、谷鬼氣!

支持講野用腦, 罷睇FACE垃圾 GROUP

連睇都未睇, 有咩資格講?

你睇嚇啲group memeber 既樣靚仔靚女到佢呀, 就知道可以不理, 好多人既facebook 成懶多朋友, 成千上萬個FRINED, 又咩9屎垃圾group都add 一餐

圖檔
zodiac
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 13日 8月 2009年, 01:19

好彩我冇入呢個 group 姐 :lol: :lol:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章contaxnikon » 13日 8月 2009年, 05:05

soSmall 寫:系Facebook發現左一個十分討厭的新Group

咁又太主觀..........

爛都有分唔同角度

響 cg-forums 討論cg,當然最好

而人地開個group 討論d 野爛,又冇只系話d cg 爛........

可能佢覺得只系導演爛,or 卡屎爛、劇本爛、梳化服爛、道具爛、機器組爛,制作組爛之余此類。

如果因為自己有份做cg 一part 就容不下其他人的任何批評,那就沒有氣度了。
contaxnikon
討論區新秀
討論區新秀

文章contaxnikon » 13日 8月 2009年, 05:23

zodiac 寫:

支持講野用腦, 罷睇FACE垃圾 GROUP

連睇都未睇, 有咩資格講?

你睇嚇啲group memeber 既樣靚仔靚女到佢呀, 就知道可以不理, 好多人既facebook 成懶多朋友, 成千上萬個FRINED, 又咩9屎垃圾group都add 一餐

圖檔

咁又唔好咁..........邊有得睇樣架....
可能佢地全部都系新入行,有份參與套戲既pa 仔呢.....or 民工呢....
contaxnikon
討論區新秀
討論區新秀

文章soSmall » 13日 8月 2009年, 12:09

contaxnikon 寫:

爛都有分唔同角度

而人地開個group 討論d 野爛,又冇只系話d cg 爛........

可能佢覺得只系導演爛,or 卡屎爛、劇本爛、梳化服爛、道具爛、機器組爛,制作組爛之余此類。

如果因為自己有份做cg 一part 就容不下其他人的任何批評,那就沒有氣度了。

吾好誤會我既意思~

我只系話吾Like拒Del左我個留言姐

至討厭D人打壓無言論自由
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章wkin99 » 13日 8月 2009年, 12:46

soSmall 寫:我只系話吾Like拒Del左我個留言姐至討厭D人打壓無言論自由

算把啦,有幾多個forum D人傾野,好似e道咁理性,對題,有point,客觀包容,持評..............,重要系個個靚仔靚女!
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章contaxnikon » 13日 8月 2009年, 13:12

soSmall 寫:

爛都有分唔同角度

吾好誤會我既意思~

但佢未delete 你留言之前你"吊" 人喎.........
contaxnikon
討論區新秀
討論區新秀

文章sobig » 13日 8月 2009年, 14:18

wkin99 寫:
soSmall 寫:我只系話吾Like拒Del左我個留言姐至討厭D人打壓無言論自由

算把啦,有幾多個forum D人傾野,好似e道咁理性,對題,有point,客觀包容,持評..............,重要系個個靚仔靚女!

agree, but呢期系寧靜左少少既...
香港 3ds max 用戶組

cg is for fun, not for money.
otherwise, cg is not yours.
頭像
sobig
討論區主持
討論區主持

文章soSmall » 13日 8月 2009年, 14:32

soSmall 寫:

爛都有分唔同角度

吾好誤會我既意思~

但佢未delete 你留言之前你"吊" 人喎.........

誤會La~
我吊拒生得樣衰姐!
無端白事我又點會吊拒個Group呢~ :lol:
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章soSmall » 15日 8月 2009年, 12:46

機器俠 - 設計圖

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔

圖檔
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章soSmall » 15日 8月 2009年, 13:40

〈機器俠〉竟然推出環保袋及文件夾!!!!!

圖檔
頭像
soSmall
CGV討論區會員
CGV討論區會員

上一頁下一頁

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客