大家去jobsdb 揾工有無留意冒險樂園成日請人??

CG industries News
在這裡談談你們的CG工作 或 發放一些業界的新資訊及消息

大家去jobsdb 揾工有無留意冒險樂園成日請人??

文章spitfire » 27日 3月 2012年, 23:25

佢有個好神秘既jumpin digital entertainment支部
每個月例牌請art director, game writer, lead designer, 3D 2D artist等好似新成立公C咁
而跟據小弟網上search
聽講佢成立咗10年
仲involve in 一個大project
不過10年內又唔見佢出過咩game(可能用其他公司名義出)
我問某某同事
佢話間野估計係扼人send portfolio去偷橋
夠竟有無知情人士??
spitfire
討論區新秀
討論區新秀

外號: 無牌打手

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: 大家去jobsdb 揾工有無留意冒險樂園成日請人??

文章sana_nuts » 28日 3月 2012年, 11:51

我識人之前係入面做過,都係做GAME多,不過D野好渣,有D係FOR返大型遊戲機玩(其實佢講得唔多,不過大約係咁)
不過要用佢地自己專有既PROGME做,出返黎都NG知有無得做返類似既行業都保障NG到,最後果個朋友轉O左去做手機遊戲既LAYOUT DESIGN咁囉。。。又無得呃PROFO既,D PRODO就算呃O左返黎D野做NG到出黎咪又係自己柒。。。
sana_nuts
討論區新秀
討論區新秀

Re: 大家去jobsdb 揾工有無留意冒險樂園成日請人??

文章spitfire » 28日 3月 2012年, 22:27

我都唔敢想像佢係咪扼人portfo
不過。。點解會每個月都例牌全部post請人??
不斷擴充公司?(9成唔係)
流失率高?(多數係..不過洗唔洗咩senior, lead designer都請。。)
spitfire
討論區新秀
討論區新秀

外號: 無牌打手

回到 C G 工作交流 / 業界消息

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客