DD-siriso

3D數碼雕塑大賽 | 三維數字碼雕塑大賽
截止報名日期 : 09年7月10日 | 截止提交作品日期 : 09年7月20日
獎品 : 3D model printout | Wacom Intuos4 / Bamboo Fun | ATI FireGL V3350 | CGVCap

DD-siriso

文章siriso » 27日 6月 2009年, 18:25

大家好,我是第一次參加這類型比賽
請大家多多指教~
閒話不說...來張很rough的sketch...

想了很久也想不到用什麼造型...看了angels and demons後給了我少許靈感...
附加檔案
siriso
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章siriso » 27日 6月 2009年, 20:09

這是zphere作成的model
附加檔案
siriso
討論區新秀
討論區新秀

文章siriso » 1日 7月 2009年, 18:09

進度有點慢...Zbrush總是無喇喇自動關閉
沒有比草圖限制真是自由得多
附加檔案
siriso
討論區新秀
討論區新秀

文章siriso » 3日 7月 2009年, 19:11

細分到第6層部電腦好似已經頂唔順咁sosad
手部既muscle都唔會系真正既muscle(我講緊乜= =)...之後應該會稍作更改
附加檔案
siriso
討論區新秀
討論區新秀

文章siriso » 10日 7月 2009年, 01:57

救命=_=.....
8x5=40只手指要我adjust....
新整完一只手,又覺得之前整個只唔巖心水....改丫改改改改改到人都癲=_=""
補補圖先
過幾日補返張detail d 既concept sketch先
附加檔案
呢對系頭頂上既手掌
每只手既手心都有粒眼珠
siriso
討論區新秀
討論區新秀

文章siriso » 20日 7月 2009年, 23:20

時間分配得唔好...到最後都系匆忙地完成 :(
仲要遲交!唔知算唔算數呢...
附加檔案
ZBrush Document4.jpg
ZBrush Document4.jpg (276.62 KiB) 被瀏覽 20853 次
siriso
討論區新秀
討論區新秀

文章aresca » 21日 7月 2009年, 00:35

好特別既design, 最後個頭真系估你唔到 :o ~haha
頭像
aresca
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章jacky1987hk » 21日 7月 2009年, 01:35

好滑稽比我ge感覺~~~
hahaha

gd job
jacky1987hk
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章cklwayne » 21日 7月 2009年, 12:20

很特別!有風格!正
cklwayne
討論區新秀
討論區新秀

文章cgie » 22日 7月 2009年, 23:38

真系估你唔到~ 8)
cgie
討論區新秀
討論區新秀

文章siriso » 23日 7月 2009年, 00:57

haha...thanks for the comments :)
唔知幾時再有類似比賽....因為比賽比到我更多推動力去做好d
siriso
討論區新秀
討論區新秀

文章siriso » 23日 7月 2009年, 01:08

系wo...補返個description先...

作品是一只負責看守地獄的惡魔,頭上的無數眼可以看到周圍,平時不用站立,一直都是飄著移動
顏色都是以陰暗為主,想做到比地獄既火熏到黑黑地既效果(冇錯....跟我初頭的concept頗有出入 :-? )
siriso
討論區新秀
討論區新秀

文章moc » 23日 7月 2009年, 02:10

查實你呢個...有一股好強烈的印度.....西藏那邊的神祇味道.....擺個省鏡動作...會有睇頭好多喎...
頭像
moc
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章siriso » 23日 7月 2009年, 03:40

moc 寫:查實你呢個...有一股好強烈的印度.....西藏那邊的神祇味道.....擺個省鏡動作...會有睇頭好多喎...

haha...其實我都知道大家會咁認為...因為好多只手同埋盤膝呢d特征的確有點印度神祇味道...而個頭我整成咁都系為左唔想同那些神祇扯上關系 :wink: 不過黎睇都系唔成功..hehe

Anyway,多謝你既寶貴意見!下次我會考慮得更仔細了 :D
siriso
討論區新秀
討論區新秀

回到 Devil in the Details - 3D Digital Sculpting Contest

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客