J.LO DRAWING 概念設計教學 #2: 構圖

公開制作中的 2D/插圖/慨念圖或有關Making of,與其他網友論討

版主: purehay, Andrew Lee

J.LO DRAWING 概念設計教學 #2: 構圖

文章JLODRAWING » 22日 9月 2017年, 00:07

構圖不簡單,有效的構圖就更不簡單!
所以這次就來個構圖(Composition)的教學啦! 如果你想看我畫更多好東西跟分享Concept design教學, 記得訂閱我的頻道啦!!

連結至影片網頁
JLODRAWING
討論區新秀
討論區新秀

外號: 阿福

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: J.LO DRAWING 概念設計教學 #2: 構圖

文章H&E Drawing » 5日 11月 2017年, 21:17

交功課~~~
H&E Drawing
討論區新秀
討論區新秀

外號: 天&地

Re: J.LO DRAWING 概念設計教學 #2: 構圖

文章JLODRAWING » 9日 11月 2017年, 11:23

多謝H&E drawing咁勤力! 好有心機每一個重點都做練習. 入面每一幅都做到要做既重點!

要每一個重點都畫一幅一定好辛苦啦. 不如試下畫一至兩幅, 盡量加入構圖原則入去. 雖然我係分開講, 但係每一個原則要互相配合黎用先發揮到效果.
另外, 留意到每一張既大細都唔同. 大部份都偏正方型. 試下拉闊的畫(畫16:9就最好). 因為可以睇到多的野. 同埋正方型會容易形成對稱, 出黎效果冇咁好...

繼續努力呀!
JLODRAWING
討論區新秀
討論區新秀

外號: 阿福

文章H&E Drawing » 12日 11月 2017年, 16:10

好的!知道,謝謝指導。
H&E Drawing
討論區新秀
討論區新秀

外號: 天&地

回到 2D | Concept Art (WIP)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客