有無人可以話我知 maya or realflow點做BUBBLE?

有關 Effect - Dynamics , Particles , Fluids 等技巧討論

版主: vectoreffect

有無人可以話我知 maya or realflow點做BUBBLE?

文章clifford » 20日 6月 2013年, 18:52

我想做個水沸騰既效果

http://vimeo.com/46721012 <~~~~好似咁

但係唔知點SET...

淨係搵到

http://vimeo.com/11046292 <~~~E個教學

但唔明..
頭像
clifford
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: 有無人可以話我知 maya or realflow點做BUBBLE?

文章h2o » 26日 6月 2013年, 13:53

兩年前我都跟過黎做, 雖然冇佢咁靚, 但做到架 wor

你本身知唔知 realflow 既 setup 先?
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

Re: 有無人可以話我知 maya or realflow點做BUBBLE?

文章clifford » 8日 7月 2013年, 02:47

我淨係識好皮毛既野,

主要係唔識SETUP個Object Emitter 點樣生D野出黎AFFECT到上邊D particle.
頭像
clifford
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 9日 7月 2013年, 00:36

你睇番 realflow 本身既 manual, 睇左 object emitter 果 part 先, 因為佢個教學係 skip 左一d 基本野, 但隔太耐 (呢兩年都冇掂過 real flow) 我都唔係好記得
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章clifford » 9日 7月 2013年, 12:53

好丫, 唔該~
頭像
clifford
討論區新秀
討論區新秀

回到 ■ Effects

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客