我又想買wacom板

有關使用Wacom 數碼繪圖板的心得及討論

我又想買wacom板

文章ltlily520 » 30日 10月 2006年, 16:38

我將來想做動畫
依家讀緊有關課程
想買黎做功課同練習
買邊只好
同埋系邊度買到
thx
ltlily520
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Wacom

文章cottonsan072 » 5日 11月 2006年, 13:17

I personally prefer the Intuo 9x12 because of the bigger drawing area for better accuracy. It cost about US$449. The Graphire series is about a third cheaper than the Intuos but it has less pressure sensitivity and resolution.
cottonsan072
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Re: 我又想買wacom板

文章greenfish » 12日 6月 2007年, 00:35

ltlily520 寫:我將來想做動畫
依家讀緊有關課程
想買黎做功課同練習
買邊只好
同埋系邊度買到
thx

我都好想買~~~~但我冇錢..
而我去黃金問過價,
系15/6前買intuos 3 6"x8" $1900左右,(正價系$2411)
佢同我講系咁,你試下再去問問呀~~~~

而邊只好,個個都話如果買最好買intuos 因為佢有1024筆壓,
畫曲線唔會斷斷下, 雖然Graphire 系平d,但用用下都會轉intuos,
所以最好都系買intuos比較好,,,,

以上我都系聽人講架咋~~~
黃金個到有得試架,你可以去試下先買架~~~
greenfish
討論區新秀
討論區新秀

文章purehay » 12日 6月 2007年, 00:42

想知道您的要求, 因為不同大小的WACOM板的價錢好不同.
由$480-4000都有, 現在多數人用的都是$980的大細. 黃金
商場都是很好的選擇, 當然還有旺角電腦中心. :wink:
頭像
purehay
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 WACOM tablet 討論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客