Wacom intous4 安裝問題?

有關使用Wacom 數碼繪圖板的心得及討論

Wacom intous4 安裝問題?

文章Iori Keith » 26日 8月 2009年, 22:07

前排得倒一塊intous4, 因為自己從來都未用過, 就諗住帶返公司裝(因為系公司用電腦既時間比較多), 點知......裝完之後, 個Photoshop CS2無曬d hotkey(例如Ctrl+O, Ctrl+N.....總知所有既hotkey都用唔倒), 想問問各位, 其實系咪會有咁既情況? 定系需要裝完之後set d咩?
我已經將intous 4解裝, 再重裝Photoshop都解決唔倒, 有無辦法可以令個Photoshop有返曬d hotkey?
另外仲想問問, 我裝完個intous 4之後, 入Photoshop時會發現, 電腦會將Photoshop個記憶體使用量幾倍咁增加, 而導致經常出現programe error, 要裝intous 4系咪要部電腦好勁先得?

以下系我公司部機既內容.
Intel Core 2 Quad Q9550(2.83GHz) CPU/12M box
Intel Box-DP45SG P45, DDR3 M/B
Kingston DDR-3 1333MHz 2G Ram KVR1333D3N9/2G------x2
Seagate 320GB ST3320613AS SATA II/16MB HDD
FORSA GF 9600GT PCI-E 1GB DDR3
MaxPower XPR500 500W 12CM.Fan

希望各位高手可以幫我解決. 感謝!!
Iori Keith
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 26日 8月 2009年, 23:48

你部機唔差架 wow.....
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章Iori Keith » 27日 8月 2009年, 00:04

若果唔系錯, 會唔會系software同intous有沖突呢??
現在好煩惱, photoshop幾乎等於用唔倒.
Iori Keith
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 WACOM tablet 討論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 3 位訪客