尋找畫畫課程(續)

CG Education
討論有關CG課程,不論初學者/持續進修/ 學位或碩仕課程 ; 以及本地,國內或外地升學等.

尋找畫畫課程(續)

文章kan030405 » 28日 4月 2010年, 12:41

自己美術根底不太札實,想尋找一些專門教畫cg既課程,我睇返之前既post 先發現andrew師兄 有開過班,但已經系上年9月既事,我想問有呢類型既課程會唔會再有,同埋我對果個課程既"疾速描繪"好有興趣,令外自己比較鍾意vehicle同environment既concept art,當然希望可以專呢兩條路發展,希望有師兄提點一下 :P

感謝 :P
kan030405
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章h2o » 28日 4月 2010年, 13:39

如無意外佢會再開班, 你要 keep 住睇 forum 喇 :mrgreen:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章Andrew Lee » 29日 4月 2010年, 09:33

冇錯, 如無意外, 九月會再開班, 7月至8月我會宣傳, 留意 cg-forum 啦

:wink:
www.andrewlee.hk
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

外號: Andrew Lee

文章kan030405 » 29日 4月 2010年, 10:39

其實我想知今年果班既教學內容同上年果班系咪一樣,定系有d唔同,價錢方面系咪都系一樣? 系咪都系讀一年? 同埋事前有咩野要准備? :P
kan030405
討論區新秀
討論區新秀

文章Andrew Lee » 29日 4月 2010年, 11:34

kan030405 寫:其實我想知今年果班既教學內容同上年果班系咪一樣,定系有d唔同,價錢方面系咪都系一樣? 系咪都系讀一年? 同埋事前有咩野要准備? :P

今年果班既教學內容同上年果班系咪一樣
- 有些微改動

價錢方面系咪都系一樣?
- 吾會差太遠

系咪都系讀一年?
- 系

同埋事前有咩野要准備?
- keep 住練習
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

文章kan030405 » 29日 4月 2010年, 13:17

我想問系咪成個course都系Andrew Lee + Jack Lee 教哂,定系佢地只系負責教其中一部份? 同埋入學要求系咪有high diploma 就ok?

感謝 :lol:
kan030405
討論區新秀
討論區新秀

文章Andrew Lee » 29日 4月 2010年, 13:27

kan030405 寫:我想問系咪成個course都系Andrew Lee + Jack Lee 教哂,定系佢地只系負責教其中一部份? 同埋入學要求系咪有high diploma 就ok?

感謝 :lol:

系咪成個course都系Andrew Lee + Jack Lee 教哂
- 我同 Jack Lee 只系教其中幾課

入學要求系咪有high diploma 就ok?
- 對我黎講, 學歷系冇意思. 最重要系睇畫底, 你冇畫底, 就算我收左你, 你都吾會讀得上.

P.S. 呢個並吾系一個教你畫畫技巧既 course.
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

文章Gattack » 7日 5月 2010年, 20:42

您好各位!! 其實小弟都好有興趣!! 但想問嚇是否只有日間課程? 定還是會有夜間課程......? 因小弟是在職人士,日校恐怕沒有可能...... :(
Gattack
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 7日 5月 2010年, 21:01

如果同之前一樣, andrew & jack 都系教夜晚, 只修夜晚都OK架
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章Andrew Lee » 10日 5月 2010年, 09:14

h2o 寫:如果同之前一樣, andrew & jack 都系教夜晚, 只修夜晚都OK架

吾該哂 h2o
頭像
Andrew Lee
討論區主持
討論區主持

回到 C G 課程及進修交流

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客