漢王繪圖板

Computer Technology + Hardware Talk
各位可在此處交流及討論有關電腦硬件、系統及技術上的問題

版主: Cyber Oxygen

漢王繪圖板

文章AGR09 » 3日 7月 2009年, 11:18

又有新玩具~繪圖板開箱報告
之前用個只繪圖板支筆太易壞

本來考慮緊幾只牌子,咁巖系e-zone見到hanvon買大送細個廣告(送左只叫rollick既板,質素唔錯) ,

終於把心一橫,換個只新板,入手價都幾抵,$1900

咁既價錢真系抵玩,系灣電仲有display可以試畫,仲有幾只size可以簡

圖檔

呢只art master系列是專業級,8x6吋夠我玩
圖檔

送兩支筆,一支3角形既手感好正,圓形個支可以做士卑,有跟10支筆芯同座
圖檔

太好,支筆終於唔駛入電

圖檔

圖檔

玩左陣,畫左幾幅畫,感覺好,易適應,d功能人性化,擦膠禁住d熱感制就擦到,仲有其他hot key可以set

跟板仲有個hanvon soft,用途好多元化,等我畫多幾幅畫再post上黎分享下
AGR09
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

文章CraZ3D » 3日 7月 2009年, 12:38

8)
廣告味咁濃既? ..haha

我都有用過呢塊野.都系 8x6.. , d hot key 制系凹落去既..反而幾過引(...)
不過外型就唔多討好, 尢其面果塊"硬膠"....

:P
頭像
CraZ3D
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 富X代

文章h2o » 3日 7月 2009年, 13:34

我想實際D, 直接同 wacom 比較, 唔該 :mrgreen:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章wkin99 » 3日 7月 2009年, 17:02

我都好有興趣 :P ,雖然這只平d,但長用質素最緊要.
頭像
wkin99
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Re: 漢王繪圖板

文章ykcaj » 3日 7月 2009年, 23:48

intuos4 M "現金價" 都只系 $23xx....
ykcaj
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 3日 7月 2009年, 23:53

wacom 7月1日起 加左價呀..... :cry:
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章ykcaj » 4日 7月 2009年, 00:12

h2o 寫:wacom 7月1日起 加左價呀..... :cry:

嘩.. 系喎 而家成 $2800 :o
ykcaj
討論區新秀
討論區新秀

文章AGR09 » 8日 7月 2009年, 10:21

功能差唔多,價錢平左一大節 :lol: :lol:
AGR09
討論區新秀
討論區新秀

文章supercat7xx » 27日 7月 2009年, 18:47

AGR09 寫:又有新玩具~繪圖板開箱報告

本來考慮緊幾只牌子,咁巖系e-zone見到hanvon買大送細個廣告(送左只叫rollick既板,質素唔錯) ,

咁既價錢真系抵玩,系灣電仲有display可以試畫,仲有幾只size可以簡

圖檔

圖檔

送兩支筆,一支3角形既手感好正,圓形個支可以做士卑,有跟10支筆芯同座
圖檔

太好,支筆終於唔駛入電

圖檔

圖檔

玩左陣,畫左幾幅畫,感覺好,易適應,d功能人性化,擦膠禁住d熱感制就擦到,仲有其他hot key可以set

跟板仲有個hanvon soft,用途好多元化,等我畫多幾幅畫再post上黎分享下

唔系呀嘛? $1900買 d 咁 o既 野??
$1000啦. 會想下.
supercat7xx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章Cyber Oxygen » 10日 8月 2009年, 09:49

多d 牌子出, 有競爭系好事, 唔系 wacom會越賣越貴呀.. :P :P
頭像
Cyber Oxygen
討論區主持
討論區主持

文章supercat7xx » 11日 8月 2009年, 23:28

AGR09 寫:又有新玩具~繪圖板開箱報告

圖檔

圖檔

圖檔

太好,支筆終於唔駛入電

圖檔

圖檔

:evil: :evil:
supercat7xx
CGV討論區會員
CGV討論區會員

回到 電腦科技及硬件討論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客