黎明 <情> = <Nuit Blanche>?

Film / Commercial / TV / Animate / Game Trailer / Short
不論新、舊、傳統 或 CG 電影/ 電視 / 廣告 / 短片,只要你有興趣,,這裡也讓你發表個人意見 !

黎明 <情> = <Nuit Blanche>?

文章h2o » 7日 11月 2011年, 13:19

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=o-1UgDYbPz0[/youtube]
黎明親自執導的 <情>

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JVuUwvUUPro[/youtube]
Arev Manoukian 的 <Nuit Blanche>
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: 黎明 <情> = <Nuit Blanche>?

文章waterchan10 » 7日 11月 2011年, 13:49

這是什麼狀況??
頭像
waterchan10
討論區新秀
討論區新秀

外號:

文章h2o » 7日 11月 2011年, 13:57

黎生作品, 真係令人"又愛又恨"......
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章waterchan10 » 7日 11月 2011年, 14:05

頭像
waterchan10
討論區新秀
討論區新秀

外號:

文章h2o » 7日 11月 2011年, 14:22

但係.... <情>照抄都唔靚..... 扮 hi speed 但窒格
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章stantang » 7日 11月 2011年, 14:29

真係無言... 估唔到香港都會有咁大牌嘅歌手打正自己個名去抄嘢,呢D野以前只會大陸嗰邊會做... 唉
dig deep, think deeper
頭像
stantang
討論區主持
討論區主持

文章waterchan10 » 7日 11月 2011年, 14:36

唔似平時d香港mv係好....但花時間去抄到咁....不如花多少少時間諗多少少啦....
頭像
waterchan10
討論區新秀
討論區新秀

外號:

文章mack0817 » 7日 11月 2011年, 22:27

您地閱曆豐富先至發現到呢D陋習,行外人好難察覺喔。
最不幸係有D無知既朋友,會認為係外國抄黎明,只要黎明可以做到『先入為主』。
唔好話個MV, 香港99%既歌都係改編喇。
首歌都係人地架喇,不過又係要『音樂人』先會發現到。
mack0817
討論區新秀
討論區新秀

外號: Mack_Chan

文章mUser » 7日 11月 2011年, 22:45

咁出名既MV都抄 ?
老泥 唔知唔奇 , 其他人無奶油唔知又唔出聲 , 分明就係由老泥死喇 ~~~
mUser
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章bbkill » 7日 11月 2011年, 23:28

唔可以怪做o個個,但開頭大大隻字話direct o個個真係膠到不得知了
頭像
bbkill
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章waterchan10 » 7日 11月 2011年, 23:29

動新聞: MV抄上抄 黎明扮周筆暢
http://www.youtube.com/watch?v=b6mLXETG6TQ&fb_source=message
頭像
waterchan10
討論區新秀
討論區新秀

外號:

文章kimchi » 8日 11月 2011年, 03:33

direct 果個 L.L 應該係 Leon lai
kimchi
討論區新秀
討論區新秀

外號: abc

文章風之谷 » 8日 11月 2011年, 14:24

ha....抄上抄....

第一次睇 Nuit Blanche 的時候...
片中對男女之間微妙的情愫描寫..世界仿似停頓的感覺..睇完係幾感動的。

<魚罐頭>.....同<情>.......睇完.....
我真係........
...
..
.......
風之谷
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 呀峰

文章風之谷 » 8日 11月 2011年, 15:03

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hfMEH1sL8cQ&feature=player_embedded[/youtube]

呢個正喎.......
..唔知係唔係有人之前post 過~

睇埋making 呀~
http://www.vfxtalk.com/threads/34059-Sony-Two-Worlds
風之谷
CGV討論區會員
CGV討論區會員

外號: 呀峰

文章h2o » 8日 11月 2011年, 17:35

<Two Worlds> 喺 facebook fan page post 過咋.... 呢度我冇 post :P
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

回到 影 片 討 論

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客