幫黑警做Motion graphic既人係香港CG界既恥辱

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

幫黑警做Motion graphic既人係香港CG界既恥辱

文章hakging » 15日 10月 2015年, 14:15

唔好同我講你地只係打份工!

CG人工已經唔高, 又比出面既人笑我地d 作品無質素. 你地依家仲要出賣自己良心幫班黑警搞宣傳?
係你地自己搞到 香港CG 人比人睇唔起!

香港人要團結先有出路!

回頭是岸呀 兄弟!
hakging
討論區新秀
討論區新秀

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: 幫黑警做Motion graphic既人係香港CG界既恥辱

文章ayakiryu » 15日 10月 2015年, 14:50

巴打,咩事呀
ayakiryu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

Re: 幫黑警做Motion graphic既人係香港CG界既恥辱

文章stevenchan3d » 23日 10月 2015年, 10:19

許 sir animation ?
頭像
stevenchan3d
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章hakging » 7日 11月 2015年, 00:50

低賤囉

出賣良心.
搵倒一千幾百又點呀?
你地都做CG都叫專業人士囉.點解要咁低賤.
hakging
討論區新秀
討論區新秀

文章ayakiryu » 7日 11月 2015年, 08:45

家家有本難念的經,人地屋企開飯可能你唔知道姐
ayakiryu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章dlcc » 17日 11月 2015年, 09:23

唔明版主點解唔做嘢?

樓主,閣下及其家人有咩事時……緊記唔好搵警察幫忙!!
dlcc
討論區新秀
討論區新秀

文章hakging » 20日 11月 2015年, 04:23

dlcc 寫:唔明版主點解唔做嘢?

樓主,閣下及其家人有咩事時……緊記唔好搵警察幫忙!!

你做得"創意產業"就唔該比少少創意啦.
一味靜係識抄d 低質5毛 講嘅野.
用左十年都係出翻 嗰d preset.
唔好話比人聽你做 cg.唔好影衰同行.

一唔夠人講就叫人唔好搵差人.以為你d 小學雞 logic 可以秒殺倒人.

反對政府施政就講到人鼓吹無政府.
話特首做得唔好 就叫人去申請去做特首比你地睇.
比d 創意呀.... OK?

依家咁多人唔鐘意警察係因為佢地做得唔好.
佢地為中共政權護航.而且佢地知法犯法.無法無天.

仲有你想版主對我做d咩?
哩度係香港!We are Hong Kong!
持相反意見, 唔認同港共政府就要 對我做野?
hakging
討論區新秀
討論區新秀

文章hakging » 20日 11月 2015年, 04:59

ayakiryu 寫:家家有本難念的經,人地屋企開飯可能你唔知道姐

做馬夫 - 家家有本難念的經,人地屋企開飯可能你唔知道姐
做大耳窿 - 家家有本難念的經,人地屋企開飯可能你唔知道姐
走水貨 - 家家有本難念的經,人地屋企開飯可能你唔知道姐
收賄 - 家家有本難念的經,人地屋企開飯可能你唔知道姐
偷工減料起鹹水樓 - 家家有本難念的經,人地屋企開飯可能你唔知道姐

所有大大少少嘅野都可以用 "家家有本難念的經" 黎解圍

我唔知警察部門係唔係出好多錢比你地拍野/做CG.
助紂為虐嘅你會開心咩?

做人睇得長遠d. 你賺倒少少錢咁又點?
你做嘅片可以做 portfolio咩?你夠膽用黎做portfolio?
你想一世都淨係做建制派宣傳片?
hakging
討論區新秀
討論區新秀

文章ayakiryu » 20日 11月 2015年, 08:57

睇到你的留言,我一定要回應。首先我從來沒有參與任何許sir animation呢個project,而且我想講你可唔可以唔排除有d本身係黄絲但是本身學歷唔高但係要幫宝家計所以要不停接job,包括許siranimation。加上係唔係所有做cg的人都係咁.照閣下所言,其實做cg等於同你所講做個d下三流職業一樣的時候意味住你都唔係好尊重做cg的人。

如果你唔喜歡,你可以選擇離開cgvisual
ayakiryu
CGV討論區會員
CGV討論區會員

文章hakging » 20日 11月 2015年, 09:35

ayakiryu 寫:睇到你的留言,我一定要回應。首先我從來沒有參與任何許sir animation呢個project,而且我想講你可唔可以唔排除有d本身係黄絲但是本身學歷唔高但係要幫宝家計所以要不停接job,包括許siranimation。加上係唔係所有做cg的人都係咁.照閣下所言,其實做cg等於同你所講做個d下三流職業一樣的時候意味住你都唔係好尊重做cg的人。

如果你唔喜歡,你可以選擇離開cgvisual

CG 人係專業.
值得尊重.

我唔知你係冇睇清楚,定起度玩偷換概念.
我係絕對尊重 CG人.

但利用自己嘅專業智識嚟幫 共產黨維穩,歪曲事實,係絕對唔值得尊重.
hakging
討論區新秀
討論區新秀

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客