動畫比賽

General Topic
討論一般的題目 // 如屬於其他版面的題目請勿在此版發表 !!

動畫比賽

文章blueee00 » 2日 10月 2011年, 23:37

「隔虫」起來!-中學生動畫短片製作比賽
圖檔

是次比賽由「關懷愛滋」(AIDS Concern) 主辦,「紅絲帶中心」贊助。目標是促進年青人對愛滋病及愛滋病病毒感染者的了解和接納,將不隔絕,使共融的『隔虫』能量發放全城。

https://www.facebook.com/pages/%E9%9A%94%E8%99%AB%E8%B5%B7%E4%BE%86%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E7%94%9F%E5%8B%95%E7%95%AB%E7%9F%AD%E7%89%87%E8%A3%BD%E4%BD%9C%E6%AF%94%E8%B3%BD/252330704789383?sk=wall
blueee00
討論區新秀
討論區新秀

外號: lilian

Share On:

Share on Facebook Facebook Share on Twitter Twitter

Re: 動畫比賽

文章mack0817 » 4日 10月 2011年, 15:08

中學生的 /_\ 超齡
mack0817
討論區新秀
討論區新秀

外號: Mack_Chan

文章陳根 » 5日 10月 2011年, 11:17

CGV o既讀者層面相當廣。我教過o既中學學生要睇有關CG o既資料,一出口就係CGVisual,所以我估呢個比賽呢...D學生收倒,仲可能"做緊野"架啦。:D
右:"我們應該尊重不同種類所擁有的不同天性,應該避免強逼對方接受自已的理念。我們共通的目的是什麼 ? 總之就是- 生存下去- 吧 。"
頭像
陳根
討論區主持
討論區主持

外號: 根製作

文章blueee00 » 11日 10月 2011年, 10:57

陳根 寫:CGV o既讀者層面相當廣。我教過o既中學學生要睇有關CG o既資料,一出口就係CGVisual,所以我估呢個比賽呢...D學生收倒,仲可能"做緊野"架啦。:D

係咪真ga?? =) :D
你知唔知仲有d咩動畫網站?
可唔可以幫手forward下個link呀? 8)
http://www.facebook.com/animategungpower
blueee00
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 11日 10月 2011年, 17:11

香港都有唔少中學教 動畫, 你地應該搵人拎哂一系列宣傳品去比相關老師宣傳 ^^
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

外號: 水水

文章blueee00 » 11日 10月 2011年, 22:42

我都知道有唔少學校有教動畫。我地都有寄有關宣傳品
不過可能去到老師個到就冇左。去唔到D學生到 :(
blueee00
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 12日 10月 2011年, 09:37

寄.... 好多時都去唔到老師手, 好多學校內部唔會有溝通, 學校秘書更加唔理, 會亂咁比唔關事既人 or 拎黎墊枱多. 寄去學生會, 又要睇學生有冇責任感

直接拎比教動畫既老師, 成功率比較高. 但都有部分老師怕學生參加比賽, 佢既工作量會增加, 而扮咩都唔知 :(
FB
My Lab
CG guy + Researcher + Educator
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章h2o » 12日 10月 2011年, 09:43

啱啱上去 blog 睇, 比賽冇寫只限中學生參與, 只係寫 "25歲或以下" 咋喎

咁..... 好多大專院校, 其他設計學校都參加得啦, 不過截止日期只有兩日 /_\
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

文章blueee00 » 18日 10月 2011年, 17:51

點拎比教動畫既老師口呀。。我唔識佢地喎
哈哈,個截止日期推遲左啦
變左十月二十五日 :D
blueee00
討論區新秀
討論區新秀

文章h2o » 19日 10月 2011年, 11:15

以前學生時代, 我係直接打電話去學校 or 學生會問 :roll:
FB
My Lab
頭像
h2o
討論區主持
討論區主持

回到 C G 討論版

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 19 位訪客